Συμβουλές σελίδα 3

Κρύο, καιρός για σπιρουλίνα

Κρύο καιρός για … Σπιρουλίνα!!

Ο χιονιάς έχει σαρώσει την χώρα τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή μας ζωή αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Οι περισσότεροι προσπαθούν, μάταια, να ζεσταθούν, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε θερμαντικό μέσο μπορεί να τους εξασφαλίσει λίγη ζεστασιά παραπάνω. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Όχι δεν είναι. Ένα από τα κυριότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το κρύο και ότι αυτό συνεπάγεται, είναι να θωρακίσουμε καταλλήλως τον οργανισμό μας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και εκ των έσω, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει πως όταν κάνει πολύ κρύο πεινάμε περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα, προκειμένου να ζεσταθεί, πρέπει να κάνει καύσεις. Για να γίνουν οι καύσεις πρέπει να υπάρχουν λιπαρά, τα οποία προέρχονται από το φαγητό και όχι μόνο. Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, ακριβώς επειδή είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με όλες τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις του, ίσως να μην μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε στο σώμα μας τα απαραίτητα συστατικά που πρέπει να προσλαμβάνει, σε συνθήκες ψύχους.  Η Samalife BIO Σπιρουλίνα μπορεί να γεμίσει τα κενά του οργανισμού σε απαραίτητα λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι, όταν παραστεί ανάγκη, να αντιμετωπίσουμε τις κακουχίες των καιρών.

Επίσης, για να γίνουν οι καύσεις, που αναφέραμε παραπάνω, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα να αναπτύξει την απαιτούμενη θερμοκρασία, για να αντιμετωπίσει το κρύο, βασική προϋπόθεση είναι, η λειτουργία του μεταβολισμού να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Η Σπιρουλίνα, λόγω του ότι περιέχει περισσότερα από 100 θρεπτικά στοιχεία και απαραίτητα αμινοξέα, ένζυμα και αντιοξειδωτικά, ενισχύει και διεγείρει τον μεταβολισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αντισταθμίσει, αφενός, τις ανεπάρκειες της διατροφής και, αφετέρου, να συμβάλλει δραστικά, στην διενέργεια των καύσεων.

Τέλος ένα πολύ σημαντικό προσόν, κατά την διάρκεια του ψύχους που θα πρέπει να έχει ο καθένας μας, είναι ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.  Σε χαμηλές θερμοκρασίες, οι ιώσεις και τα κρυώματα θερίζουν.  Όλος ο κόσμος είναι άρρωστος. Η θαυματουργή Σπιρουλίνα, λόγω των βιταμινών και των θρεπτικών συστατικών που περιέχει, μπορεί να ενισχύσει την δράση το ανοσοποιητικού, αλλά και να διεγείρει τις γενικότερες λειτουργίες του.

Διαθέτει μεγάλα αποθέματα πρωτεΐνης, σχεδόν το 70% της απαιτούμενης ποσότητας, και μπορεί να αναπληρώσει τις ελλείψεις της κακής διατροφής ή της απουσίας των κατάλληλων συστατικών. Η πρωτεΐνη είναι η ουσία που βοηθά στην δημιουργία των ιστών του οργανισμού, καθώς και στην καταπολέμηση των ιώσεων.

Η Σπιρουλίνα, περιέχει πολυσακχαρίτες, καροτενοειδη και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση των προσβεβλημένων κυττάρων. Επίσης, διαθέτει όλα τα λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ, α-λινολενικό και λινελαϊκό οξύ τα οποία, φημίζονται για την αντιβακτηριδιακή  τους δράση.

Από τα βασικότερα συστατικά, όμως, της Σπιρουλίνας, και ίσως τον σημαντικότερο σύμμαχο του ανοσοποιητικού, είναι η χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη βοηθά στην αναδόμηση των ιστών του ανθρώπινου σώματος και μας προστατεύει, όσο κανένα άλλο συμπλήρωμα διατροφής, καθώς έχει σημαντικές αντιβιοτικές ιδιότητες.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα φυσικό μονωτικό υλικό, που πρέπει να προσλαμβάνεται από όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας.

 Samalife BIO Σπιρουλίνα…η απάντησή μας στην επέλαση της Αριάδνης!!