Άρθρα

Ο σωματοφύλακας του ανοσοποιητικού

Ο Σωματοφύλακας του Ανοσοποιητικού 2

Η κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, είναι ένα θέμα επίκαιρο, καθώς οι αρρώστιες είναι σε έξαρση αυτή την εποχή. Λειτουργούν, δε, με την μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης, προσβάλλοντας τον έναν μετά τον άλλον, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να προστατευτούμε.

Ο οργανισμός είναι προγραμματισμένος, ούτως ή άλλως, να αυτοθεραπεύεται. Εξαιτίας, όμως, του σύγχρονου τρόπου ζωής, που διενεργούμε σχεδόν όλοι, αυτό πλέον δεν υφίσταται δυνατό και φυσικά το ανοσοποιητικό μας, έχει καταβληθεί. Οι άμυνες και η δυναμικότητά του, έχουν υπαναχωρήσει, λόγω των καταχρήσεων, αλλά και των κακών διατροφικών συνηθειών, που ακολουθούμε οι περισσότεροι. Πολύ σημαντικό, αρνητικό ρόλο, παίζει και η παντελής έλλειψη σωματικής άσκησης, η οποία έχει αντικατασταθεί με την καθιστική και άπραγη ζωή του καναπέ.

Η Σπιρουλίνα έρχεται να τα ανατρέψει όλα αυτά, καθώς μελέτες έχουν δείξει, ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τις αντοχές μας και προστατεύει, γενικότερα από μολύνσεις ιών, δια της φυσιολογικής οδού, χωρίς να χρειαστεί η λήψη χημικών σκευασμάτων. Το ανοσοποιητικό μας, είναι ο φυσικός τρόπος του οργανισμού για να ανιχνεύει και να καταπολεμά, παθογόνους εισβολείς όπως ιούς, βακτήρια και μύκητες. Η Σπιρουλίνα, ενισχύει την δράση του ανοσοποιητικού, κάνοντάς την μακροβιότερη, σε συνδυασμό με το ότι διεγείρει διάφορες λειτουργίες του, που, μερικές φορές, είναι σε καταστολή, λόγω του επιβλαβούς τρόπου ζωής που αναφέραμε παραπάνω.

Η Σπιρουλίνα, λόγω των μεγάλων αποθεμάτων πρωτεΐνης που περιέχει, μπορεί να αναπληρώσει τα κενά που αφήνει στον οργανισμό η κακή διατροφή και η μη πρόσληψη, θρεπτικών συστατικών, που θα έπρεπε να λαμβάνουμε κάθε μέρα. Η Σπιρουλίνα έχει την δυνατότητα να καλύψει τις απαιτούμενες ποσότητες πρωτεΐνης στον οργανισμό, σε ποσοστό έως και 70%. Η πρωτεΐνη είναι η ουσία που βοηθά στην δημιουργία των ιστών του οργανισμού, καθώς και στην καταπολέμηση των ιώσεων.

Η θαυματουργή Σπιρουλίνα είναι πλούσια επίσης, σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Περιέχει πολυσακχαρίτες, καροτενοειδη και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση των κυττάρων από βλάβες, που θα έχουν τυχόν υποστεί. Επίσης, διαθέτει όλα τα λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ, α-λινολενικό και λινελαϊκό οξύ τα οποία έχουν αποδείξει, πολλάκις, την αντιβακτηριδιακή τους δράση και  έχουν χαρακτηριστεί, δικαίως, ως εξέχουσες αντιβακτηριδιακές ουσίες.

Από τα βασικότερα συστατικά, όμως, της Σπιρουλίνας, και ίσως τον σημαντικότερο σύμμαχο του ανοσοποιητικού, είναι η χλωροφύλλη. Μην τρομάζετε με την λέξη χλωροφύλλη. Δεν κάνει καλό μόνο στα φυτά. Η χλωροφύλλη βοηθά στην αναδόμηση των ιστών του ανθρώπινου σώματος και θωρακίζει τον οργανισμό όσο κανένα άλλο συμπλήρωμα διατροφής. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μας βοηθά να έχουμε καλή υγεία και έχει αντιβιοτικές ιδιότητες.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σπιρουλίνα έχει ισχυρή αποτοξινωτική λειτουργία, αναγκάζοντας τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες.

Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι η Σπιρουλίνα, είναι ένα super food που προσφέρει σημαντική αρωγή και επαγρύπνηση στην φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Συνάμα μας δίνει την δυνατότητα, να συνεχίσουμε την ζωή μας κανονικά, γεροί και υγιείς, χωρίς να ανησυχούμε για τις μεταδιδόμενες ασθένειες της εποχής. Αυτό σημαίνει υγεία, ευεξία, ενέργεια, και όλα αυτά, χωρίς να χρειάζεται να γεμίζουμε τον οργανισμό μας, κάθε τρεις και λίγο, με φάρμακα.

Σπιρουλίνα SamaLife….γιατί όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να μας φυλάει….