Υγεία

Σεβασμός κι αγάπη στην τρίτη ηλικία

Σεβασμός κι Αγάπη στην Τρίτη Ηλικία

Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνο του, δυστυχώς. Κατά το πέρασμα των χρόνων το σώμα καταπονείται καθώς δέχεται, αφενός τον χρόνο που περνάει από πάνω του και αφετέρου τις πιθανές καταχρήσεις που κάνουμε, κατά την διάρκεια της ζωής μας. Όσο μεγαλώνουμε οι λειτουργίες καταστέλλονται, ο μυϊκός και ο σκελετικός ιστός καταπονούνται και η πρωτύτερη ενέργεια και ζωντάνια, δίνουν την θέση τους στην νωχέλεια και πολλές φορές στην απραγία.

Οι άνθρωποι όμως έχουν έρθει σε αυτό τον κόσμο για να είναι ενεργοί, όχι απαθής. Η κάθε ηλικία έχει την χάρη της και πρέπει να μην στερούμαστε τίποτα, όσο χρονών κι αν είμαστε. Η ανθυγιεινή διατροφή βέβαια που πιθανόν κάνουμε, συμβάλλει στην αδράνεια ορισμένων λειτουργιών του σώματος και φυσικά πολλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι, καθώς περνούν τα χρόνια.

Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, παρατηρούνται κάποιες αλλαγές στο σώμα και στον οργανισμό του όπως:

  • το δέρμα ξηραίνεται και ο συνδετικός του ιστός, χάνει προοδευτικά την δύναμη και την ελαστικότητά του.
  • Η οστική μάζα ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου, καθιστώντας τα οστά λιγότερο πυκνά και περισσότερο εύθραυστα.
  • Το καρδιαγγειακό μας σύστημα γίνεται λιγότερο αποδοτικό και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για καρδιοπάθειες.
  • Μειώνεται η παραγωγή σιέλου και τα δόντια γίνονται περισσότερα εύθραυστα.
  • Αυξάνονται τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
  • Μειώνεται η αποδοτικότητα του μεταβολισμού.
  • Μειώνεται η ικανότητα διαχείρισης του σακχάρου, γι αυτό και αυξάνεται ο κίνδυνος του διαβήτη.
  • Αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς καταναλώνονται οι ίδιες θερμίδες, αλλά με έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

Και άλλα πολλά που δεν γίνεται να τα αναφέρουμε και να τα αναλύσουμε όλα.

Η Σπιρουλίνα Samalife, λόγω των πλούσιων ευεργετικών της συστατικών, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, να ζουν πιο άνετα και με, όσο γίνεται, λιγότερα προβλήματα υγείας.

Η Σπιρουλίνα αναπτύσσεται σε λίμνες εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια πάνω στον πλανήτη. Σύμφωνα με σχετικά κείμενα, αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των Αζτέκων, των Μάγιας και των Κινέζων, οι οποίοι την κατανάλωναν για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα υγείας, για να έχουν ευεξία και ενέργεια, αλλά και για να εξασφαλίσουν μακροβιότητα. Είναι 100% φυσική, περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτική πρωτεΐνη, ένζυμα και περισσότερες από εξήντα θρεπτικές ουσίες. Είναι ένα τέλειο cocktail ευεργετικών συστατικών, που οι επιστήμονες δεν θα μπορούσαν ποτέ να φτιάξουν.

Η Σπιρουλίνα βοηθάει στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στα καρδιακά προβλήματα όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η χοληστερίνη. Συμβάλλει στην καλή πέψη και ενεργοποιεί τις εντερικές λειτουργίες. Έχει αντικαρκινική και αντιαρθριτική δράση και συντελεί στις αυξημένες άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης η Σπιρουλίνα Samalife περιέχει γ-λινολεϊκό οξύ, το οποίο βρίσκεται, συνήθως, στα φυτικά έλαια και ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερίνης, στην σύνθεση του κυτταρικού περιβλήματος.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι η περιεκτικότητά της σε β-καροτένιο είναι εικοσιπέντε φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα καρότα, ενώ περιέχει περισσότερη βιταμίνη Ε και από το σιτάλευρο. Κατά συνέπεια έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αποτελεί ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών, που ευθύνονται για την γήρανση του οργανισμού.

Η Σπιρουλίνα, τα τελευταία χρόνια εισήχθη στο δυναμικό της εναλλακτικής ιατρικής. Κατόπιν μελετών, απεδείχθη πώς βελτίωσε τον μεταβολισμό των λιπιδίων και της γλυκόζης, μείωσε το λίπος στο συκώτι και επέδειξε καρδιοπροστατευτική δράση.

Σπιρουλίνα Samalife…αφού μεγαλώνουμε που μεγαλώνουμε, τουλάχιστον να το κάνουμε σωστά!!!