Υγεία

Ας μιλήσουμε για την βιταμίνη Β

Γίνεται μεγάλος λόγος στο διαδίκτυο, στις παρέες, στην τηλεόραση ή ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, για τα οφέλη των βιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό και για την σημαντικότητα της κατανάλωσης τους σε καθημερινή βάση. Ξέρουμε όμως ακριβώς, τι προσφέρουν και ποιες είναι οι ιδιότητες τους; Σίγουρα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι οι βιταμίνες, πόσο και που είναι ευεργετικές.

Θα μιλήσουμε για τις θαυματουργές ιδιότητες της Βιταμίνης Β, η οποία παρεμπιπτόντως εμπεριέχεται σε όλο της το σύμπλεγμα, στην Samalife BIO Σπιρουλίνα.

Οι βιταμίνες Β είναι αναγκαίες για τις διεργασίες του μεταβολισμού, είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του οργανισμού, γιατί ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας και συμβάλλουν στην αποτροπή της έντονης κόπωσης, εξασφαλίζοντας την πλέον δυνατή ζωτικότητα του σώματος.

Επίσης, λόγω του ότι στους αυστηρά χορτοφάγους παρατηρείται συχνά, έλλειψη βιταμίνης Β12, κρίνεται απαραίτητη η συμπληρωματική της λήψη. Οι βιταμίνες Β πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά, συνδυαστικά, έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποια διαταραχή στην απορρόφηση των υπόλοιπων. Προκειμένου να είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό, πρέπει να λαμβάνονται όλες μαζί ταυτοχρόνως.

Στην Samalife BIO Σπιρουλίνα, περιλαμβάνεται όλο το σύμπλεγμα Βιταμινών Β ή το λεγόμενο Β-complex. Τι σημαίνει όμως σύμπλεγμα βιταμινών Β και που βοηθά το καθένα ξεχωριστά;

Όταν λέμε σύμπλεγμα Βιταμινών  Β, εννοούμε τον συνδυασμό των παρακάτω οχτώ βιταμινών:

  1. Βιταμίνη Β1 – Θειαμίνη

Η Βιταμίνη Β1 λειτουργεί ως συνένζυμο για την παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό και πιο συγκεκριμένα, όταν υπάρχουν υδατάνθρακες στο γεύμα, η Θειαμίνη αξιοποιεί την ενέργεια που αυτοί απελευθερώνουν.

  1. Βιταμίνη Β2 – Ριβοφλαβίνη

Ενεργεί σε διάφορες λειτουργίες του σώματος, όπως η ανακύκλωση όλων των Βιταμινών Β, η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, η απορρόφηση σιδήρου και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του μυϊκού και νευρικού μας συστήματος.

  1. Βιταμίνη Β3 – Νιασίνη

Επιδρά σχεδόν σε κάθε κύτταρο, από αυτά του εγκεφάλου έως και του δέρματος. Επίσης Χρησιμοποιείται σε συνθήκες κατάθλιψης, άγχους και στην ακμή.

  1. Βιταμίνη Β5 – Παντοθενικό (που σημαίνει “από παντού”) Οξύ

Συμβάλλει στην σύνθεση ουσιών όπως τα λιπίδια, οι ορμόνες, η τεστοστερόνη, η χοληστερόλη και τα αμινοξέα. Δρα κατά του στρες, ενώ διατηρεί την δερματική ελαστικότητα.

  1. Βιταμίνη Β6 – Πυριδοξίνη

Επαγρυπνά την “κοιμισμένη” ενέργεια του σώματος, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και των υδατανθράκων και είναι αναγκαία για τις κυτταρικές λειτουργίες.

  1. Βιταμίνη Β7 – Βιοτίνη

Είναι καταρχήν χρήσιμη κατά της τριχόπτωσης και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι και πολύ σημαντική για το μεταβολισμό της γλυκόζης, του καύσιμου που κρατά το σώμα σε συνεχή λειτουργία.

  1. Βιταμίνη Β9 – Φολικό Οξύ

Χωρίς αυτή είναι αδύνατη η επιδιόρθωση και ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων αφού συμβάλλει στο DNA και στο RNA.

  1. Βιταμίνη Β12 – Κυανοκοβαλαμίνη

Η Βιταμίνη Β12, όπως και το Φολικό Οξύ, κρατά στα χέρια της την σύνθεση του γενετικού υλικού. Φυσικά, όμως, η δράση της δεν περιορίζεται εκεί. Αντιθέτως είναι απαραίτητη για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, για την υγεία του νευρικού συστήματος και για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Οπότε φανταστείτε ένα συμπλήρωμα διατροφής, που να περιέχει το B-complex στο σύνολό του, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτό, γιατί υπάρχουν χημικά σκευάσματα που έχουν μόνο βιταμίνη Β, ενώ η Σπιρουλίνα τα περιέχει όλα σε συνδυασμό.

Samalife BIO Σπιρουλίνα…απλά αναγκαία σε όλα!!!