Συμβουλές σελίδα 3

Σπιρουλίνα για δύσκολες περιόδους

Σπιρουλίνα για…Δύσκολες Περιόδους

Η έμμηνος ρύση, η περίοδος, τα ρούχα μας, εκείνες οι δύσκολες μέρες, η αδιαθεσία ή όταν κατεβαίνουν οι “ρώσοι”, όπως λέγανε οι παλιές, είναι η μετάβαση της γυναίκας, από την παιδική ηλικία στην αναγνώριση της φύσης της. Στην κατανόηση της αποστολής της σε αυτή την ζωή. Είναι το έναυσμα της παραγωγικότητας και της σεξουαλικής αναζήτησης.

Συνήθως κατά την εφηβεία, η κάθε κοπέλα περνάει το μεταβατικό στάδιο της προενηλικίωσης, με το χαρακτηριστικό “πρώτο αίμα”. Μια φάση δύσκολη και περίεργη, καθώς δεν ξέρει ακριβώς τι έχει συμβεί και γιατί. Μεγαλώνοντας αυτό συνεχίζει να την επισκέπτεται κάθε μήνα και να της θυμίζει πώς φέρει την ιδιότητα της μεταμόρφωσης όπως λέει και ο Paolo Coelio.

Φυσικά ο ερχομός της περιόδου, συνοδεύει την λήξη της αθωότητας. Αποτελεί βέβαια, μια από τις μαγικές διαδικασίες της φύσης, αλλά σίγουρα τα συμπτώματα και οι παρενέργειες που επιβάλλει στο σώμα της γυναίκας, μόνο μαγικά δεν είναι.

Καταρχήν, ας ξεκινήσουμε από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, το οποίο εκδηλώνεται αρκετά πριν την περίοδο και περιλαμβάνει πολλά σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα, όπως, πρήξιμο, δυσκοιλιότητα, ζαλάδα, πονοκεφάλους, κακή διάθεση, αδικαιολόγητη γκρίνια, κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης και πολλά άλλα.

Φυσικά, θα συνεχίσουμε με την γνωστή, δυσμηνόρροια. Η δυσμηνόρροια είναι η κόλαση της κάθε γυναίκας που την περνάει. Πρόκειται για την επώδυνη εμμηνορρυσία, η οποία συνοδεύεται από έντονους πόνους (κράμπες), που προέρχονται από τις συσπάσεις των γεννητικών οργάνων, ζαλάδες, τάση για εμετό και κυκλοθυμία. Υπάρχουν γυναίκες που φτάνουν στο νοσοκομείο με σπασμούς γέννας από έντονη δυσμηνόρροια ή άλλες που παίρνουν πολύ βαριά παυσίπονα, προκειμένου να την αντιμετωπίσουν.

Οι κράμπες, και κατ’ επέκταση ο έντονος πόνος, προκαλούνται από ουσίες όπως οι κακές προσταγλανδίνες, οι οποίες ευθύνονται για τις συσπάσεις της μήτρας. Επίσης αυξάνουν την σύσπαση των λείων μυών στα έντερα, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάρροια και τον κοιλιακό πόνο.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, περιέχει μεγάλες ποσότητες γ-λινολενικού οξέος (GLA). Πρόκειται για ένα σπάνιο λιπαρό οξύ, που περιέχεται μόνο στο μητρικό γάλα και στο έλαιο νυχτολούλουδου. Το σώμα μετατρέπει το GLA σε DGLA και μετά σε καλές προσταγλανδίνες, οι οποίες εξομοιώνονται με τις ορμόνες και εξασφαλίζουν, σε μεγάλο βαθμό, μια φυσιολογική έμμηνο ρύση, χωρίς φρικτούς πόνους και ενοχλητικά φαινόμενα.

Εννοείται πώς βοηθάει ιδιαίτερα η υιοθέτηση υγιεινών, διατροφικών συνηθειών, που πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την πρόσληψη θρεπτικών και ευεργετικών ουσιών. Η Samalife BIO Σπιρουλίνα είναι πλούσια σε συστατικά, που συμβάλλουν στην ευεξία και στην αναζωογόνηση του οργανισμού. Επιταχύνει, συνάμα την ανάκτηση των δυνάμεων και προτρέπει το σώμα σας να βρει την χαμένη του ζωντάνια.  Περιέχει σίδηρο και βιταμίνη Β9, τα οποία σε συνδυασμό, ενισχύουν την διατήρηση της γυναικείας ζωτικότητας, η οποία εξασθενεί κατά την διάρκεια της εμμηνορρυσίας.

Επιπροσθέτως, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από σίδερο, από ότι οι άντρες, λόγω της εγκυμοσύνης και την περιόδου. Είναι πλέον, ευρέως γνωστό, πώς η Samalife BIO Σπιρουλίνα, έχει μεγάλα αποθέματα σιδήρου και σε συνδυασμό με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που επίσης περιέχει, διευκολύνει την μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα.

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες γυναικών, διαθέσιμες στο διαδίκτυο για όποιον είναι δύσπιστος, που καταθέτουν πώς μετά από συνεχή και συστηματική κατανάλωση Σπιρουλίνας, η έμμηνος ρύση τους ήταν, κατά πολύ, ομαλή, χωρίς ιδιαίτερους πόνους ή έντονη αιμορραγία.

Σπιρουλίνα Samalife…για να υποφέρετε λιγότερο στην πιο δύσκολη περίοδο του μήνα!!