Άρθρα

Σπιρουλίνα για όλες τις ηλικίες

Σπιρουλίνα για Ώριμα Κορίτσια

Κι ήσουν κοριτσάκι με κοτσίδες, κοντά φουστάνια και μωβ κοκαλάκια που λέει και το άσμα. Και μεγάλωσες λίγο κι είδες το σώμα σου να αλλάζει, να παίρνει μορφή, να έχει ανάγκες πρωτόγνωρες για σένα, τις οποίες όμως φρόντιζες να καλύψεις. Και μεγάλωσες κι άλλο κι είδες το μυαλό να πήζει και το κορμί να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Δυνατό και στιβαρό, αλλά όχι αιλουροειδές όπως κάποτε. Κι είδες τις αντοχές σου να μειώνονται και τα κουράγια να λιγοστεύουν. Δεν είσαι πια ο Superman που νόμιζες κάποτε και τώρα πια καταλαβαίνεις, γιατί η μάνα σου είχε μερικές φορές περίεργα ξεσπάσματα.

Οι δεκαετίες περνούν κι είσαι μεγάλο κορίτσι πια. Ξέρεις τι θέλεις και κυρίως ξέρεις πώς να το αποκτήσεις. Σιγά, σιγά γύρω στα σαράντα με πενήντα, ξεκινάει η διαδικασία της εμμηνόπαυσης. Αγάπησες όλες τις περιόδους τις ζωής σου όπως θα αγαπήσεις και αυτή και θα την υποστηρίξεις όσο καλύτερα μπορείς.

Η εμμηνόπαυση τοποθετείται χρονικά, δώδεκα μήνες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση και σηματοδοτεί το τέλος του κύκλου της περιόδου για τη γυναίκα. Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική βιολογική διαδικασία, η οποία, αν και συνεπάγεται το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής, η σεξουαλική ζωή μπορεί να παραμείνει υγιής για πολλά χρόνια μετά. Η δυσαρέσκεια που συνοδεύει την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης, οφείλεται στα δυσχερή συμπτώματα που παρουσιάζει η πλειοψηφία των γυναικών, τα οποία διαταράσσουν την καθημερινότητα και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα, με την μεγαλύτερη συχνότητα, είναι οι διαταραχές στην περίοδο, οι εξάψεις και οι μεταπτώσεις στην διάθεση. Δεν περιορίζονται όμως μόνο σε αυτά, καθώς οι γυναίκες σε περίοδο εμμηνόπαυσης υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσουν πνευματική σύγχυση, κυκλοθυμία, κολπική ξηρότητα, μειωμένη επιθυμία για sex, αδυναμία συγκέντρωσης, διαταραχές στον ύπνο ή ακόμα και κατάθλιψη.

Εν κατακλείδι και κατά κοινή ομολογία, είναι μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση και από τις πιο δύσκολες φάσεις στην ζωή μιας γυναίκας. Είναι μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία χρειάζεστε κάθε δυνατή βοήθεια, προκειμένου να την περάσετε όσο πιο ανώδυνα και ομαλά γίνεται.

Ο γιατρός, πέρα από την ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή, θα σας προτείνει σίγουρα να προσέχετε την διατροφή σας. Οι γιατροί συχνά συνιστούν στις γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, να προσφέρουν στον οργανισμό τους όσα περισσότερα ωφέλιμα συστατικά μπορούν.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα περιέχει σε μεγάλη αφθονία θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού, ακόμα και όταν η διατροφή, ίσως είναι ελλιπής. Στην Samalife BIO Σπιρουλίνα εμπεριέχονται πάνω από εκατό ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, απολύτως απαραίτητα για τον άνθρωπο. Είναι από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών και έχει όλα τα αναγκαία αμινοξέα που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινώς. Διαθέτει μεγάλη ποσότητα βιοδιαθέσιμου σιδήρου και αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Β-12, η οποία απαντάται μόνο στις ζωικές τροφές. Είναι πλούσια σε γ-λινολεϊκό οξύ, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Λόγω όλων των παραπάνω, καταπραΰνει τις ορμονικές διαταραχές και ενισχύει την δύναμη του σώματος, κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Όλη αυτή η πρόσληψη πολύτιμων συστατικών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν ορισμένες ενοχλήσεις της εμμηνόπαυσης ή ακόμα και να εξαλειφθούν.

Samalife BIO Σπιρουλίνα…πορευτείτε στην εμμηνόπαυση χωρίς ταλαιπωρία!!!