Άρθρα

Δύναμη και υγεία στην εγκυμοσύνη

Σπιρουλίνα – Δύναμη και Υγεία στην Εγκυμοσύνη

Είναι ευρέως γνωστό, ότι ο οργανισμός της γυναίκας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπόκειται δραματικές αλλαγές, υποφέρει από δυσμενείς καταστάσεις και προσπαθεί, διακαώς, να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα. Το μωράκι που φιλοξενείται στην κοιλιά, από την άλλη, έχει κι αυτό τις δικές του απαιτήσεις. Έχει ανάγκες από θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες, προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες, που επιβάλλεται να μεγαλώσει και να ζήσει. Όλα αυτά, τα αντλεί από το σώμα της μαμάς του, με αποτέλεσμα, να την καταπονεί και να της στερεί χρήσιμα, και για τον δικό της οργανισμό, συστατικά. Δεν θα ήταν λοιπόν σωτήριο και για τους δύο, να υπάρχει ένα super food που να τους βοηθάει να ανταπεξέλθουν, σε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, με στόχο να βγουν αλώβητοι και οι δύο;

Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καταφεύγουν στην λήψη διάφορων σκευασμάτων, αγνώστου προελεύσεως, για να αναπληρώσουν τα συστατικά που έχει καταναλώσει το μωρό, έτσι ώστε να είναι υγιείς οι ίδιες, αλλά και να έχουν αποθέματα σε θρεπτικά στοιχεία, για να προσφέρουν στο αγέννητο βρέφος.

Ένα από τα συμπληρώματα που πρέπει να παίρνει η εγκυμονούσα, είναι το σίδηρο. Το σίδηρο στην χημική του μορφή, προκαλεί δυσκοιλιότητα, προσθέτοντας έτσι, ακόμα ένα λόγο για ταλαιπωρία στην έγκυο γυναίκα. Η Σπιρουλίνα διαθέτει σίδηρο, επαρκή για τον ανθρώπινο οργανισμό, και το κυριότερο, προέρχεται κατευθείαν από την Μητέρα Φύση. Είναι καθαρά φυτική, χωρίς πρόσθετες βλαβερές ουσίες και ο σίδηρος που περιέχει, είναι 100% απορροφήσιμος από τον οργανισμό, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Σε συνδυασμό, δε, με την βιοενεργή βιταμίνη Β12, συμβάλλει στον σχηματισμό, περισσότερων ερυθρών αιμοσφαιρίων, προκειμένου να επιτευχθεί, στο μέγιστο, η οξυγόνωση του εμβρύου και η νευρολογική του ανάπτυξη.

Βέβαια όλα αυτά δεν θα είχαν καμία αξία, αν είχαμε να ανησυχούμε και για την υπέρμετρη πρόσληψη της βιταμίνης Α, η οποία σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να συσσωρευτεί στο συκώτι και να προκαλέσει υπερδοσολογία. Η Σπιρουλίνα διαθέτει την βιταμίνη Α, αλλά σε συνάφεια με την προβιταμίνη β-καροτένιο. Ο οργανισμός, ως η τελειότερη μηχανή, μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α, μόνο όταν αντιληφθεί ανάγκη. Σε περίπτωση που, ο οργανισμός είναι πλήρης σε βιταμίνη Α, το β-καροτένιο απλά αποβάλλεται.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, βέβαια, τις πολυβιταμίνες Κ1 και Κ2, οι οποίες βοηθούν στην φυσιολογική πήξη του αίματος και στον σχηματισμό των οστών. Εν κατακλείδι η Σπιρουλίνα, χάρη και μόνο, στην μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που έχει, είναι ένας πολύ σημαντικός αρωγός στην άριστη ανάπτυξη του εμβρύου, γενικότερα.

Για να μην παραγκωνίζουμε όμως την μέλλουσα μανούλα, θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι η Σπιρουλίνα είναι η πιο σημαντική πηγή βιταμινών και χρήσιμων ιχνοστοιχείων, φυσικής προέλευσης, που στον σύνολό τους συγκροτούν έναν υγιή και γερό οργανισμό. Μερικά από αυτά είναι τα ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, τον γ-λινολενικό οξύ, το φολικό οξύ και πολλά άλλα.

Συνοψίζοντας, φτάσαμε στο πηγαίο συμπέρασμα, ότι η Σπιρουλίνα είναι το πιο απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς προέρχεται απευθείας από φυσικό περιβάλλον και φύεται στις πιο ευδόκιμες κλιματολογικές συνθήκες. Εφόσον είναι φυτικό προϊόν, μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Σπιρουλίνα SamaLife…γιατί οι μέλλουσες μανούλες, χρειάζονται  όλη την φροντίδα και την αγάπη της φύσης!!!