Άρθρα

Σπιρουλίνα: Ενίσχυση στην θεραπεία κατά της ακμής

Σπιρουλίνα – Ενίσχυση στην Θεραπεία κατά της Ακμής

Η ακμή είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο και στα δύο φύλλα, σε όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως στις εφηβικές. Παρουσιάζεται κατά κανόνα στο πρόσωπο, κάνοντας την εμφάνιση του ιδιαίτερα αντιαισθητική και με την μεγάλη πιθανότητα να αφήσει ουλές, οι οποίες, ίσως, δεν αποκατασταθούν ποτέ.

Η εμφάνιση της δερματικής ακμής είναι αποτέλεσμα της φράξης και της φλεγμονής των σμηγματορροϊκών θυλακίων του δέρματος. Πρόκειται για μια δερματική πάθηση, η οποία, κάνει την εμφάνισή της όταν η λιπαρότητα και τα νεκρά δερματικά κύτταρα φράζουν τους πόρους. Κατά την διάρκεια της εφηβείας, οι ορμόνες και ειδικά η τεστοστερόνη, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οπότε οι αδένες του δέρματος παράγουν περισσότερο σμήγμα και η λιπαρότητα αυξάνεται. Κατά συνέπεια, το σμήγμα, προκειμένου να προστατεύσει το δέρμα και να το διατηρήσει ενυδατωμένο, απελευθερώνεται από τους πόρους, με αποτέλεσμα τα γνωστά σε όλους μας σπυράκια, μπιμπίκια ή μαύρα στίγματα.

Επίσης, η εμφάνιση της ακμής εκτός από την ζημιά που κάνει στο υγιές δέρμα, έχει και ψυχολογικές συνέπειες. Οι άνθρωποι που έχουν ακμή, δέχονται μεγάλο πλήγμα στην αυτοπεποίθηση τους, με αποτέλεσμα να νιώθουν άγχος και αμηχανία στις σχέσεις τους με το άλλο φύλλο, αλλά και με τον γενικότερο κοινωνικό τους περίγυρο. Αν βρίσκονται, δε, στην εφηβική ηλικία, μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πειράγματα ή ακόμα και το bullying στο χώρο του σχολείου ή στο ευρύτερο περιβάλλον τους.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην διαδικασία θεραπείας της ακμής καθώς περιέχει αρκετά από τα συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση αυτού του ενοχλητικού φαινομένου όπως:

  • Βιταμίνη Ε

Η Βιταμίνη Ε έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και κατευναστική δράση. Παράλληλα, ενυδατώνει το δέρμα και το διατηρεί απαλό.

  • Βιταμίνη Α

Η Βιταμίνη Α συμβάλλει στην ταχύτερη ανάπλαση των κυττάρων. Επίσης, βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου ζωής των κυττάρων του δέρματος, ώστε να μην παγιδεύονται στους πόρους της επιδερμίδας, η πρωτεΐνη και τα έλαια που προκαλούν τα σπυράκια.

  • Βιταμίνη C

Η Βιταμίνη C έχει, αντιοξειδωτική και κατευναστική δράση, επίσης, καθώς και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

  • Βιταμίνη B

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, μάλιστα, διαθέτει σύμπλεγμα βιταμινών B όπως Β1, Β2, Β3, Β6, Β12, το οποίο είναι ιδανικό τονωτικό για όλες τις επιδερμίδες, καθώς καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης και βοηθά ώστε να έχει η επιδερμίδα ομοιόμορφο φλοιό.

  • Ψευδάργυρο

Κατόπιν ερευνών αποδείχτηκε πως άτομα με ακμή έχουν χαμηλότερα επίπεδα ψευδαργύρου από τα κανονικά. Ο ψευδάργυρος συνάμα, βοηθάει στην πρόληψη την ακμής, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αφιλόξενο για το βακτήριο P. Acnes, το οποίο είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που την δημιουργούν.

  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, εμποδίζουν την δραστηριότητα, ορισμένων μορίων που προκαλούν φλεγμονή. Επίσης υποστηρίζουν τον υγιή κύκλο ζωής των δερματικών κυττάρων.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στην μάχη κατά της ακμής. Μια μάχη από την οποία δεν βγαίνουν όλοι νικητές, καθώς είναι πολύ δύσκολο να την εξαλείψουν. Ορισμένοι έχουν τα σημάδια της για μια ολόκληρη ζωή. Τώρα όμως υπάρχει βοήθεια και έρχεται κατευθείαν από την φύση.

Samalife BIO Σπιρουλίνα…η καταπολέμηση της ακμής έχει πλέον έναν ισχυρό συνοδοιπόρο!!