Άρθρα

Σπιρουλίνα & σακχαρώδης διαβήτης

Σπιρουλίνα & Σακχαρώδης Διαβήτης

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η διατροφή που ακολουθεί το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού, είναι οι  βασικότεροι λόγοι που επηρεάζουν τη λειτουργία του οργανισμού.

Το σώμα, προκειμένου να λειτουργεί σε καθημερινή βάση σωστά και να ανταπεξέρχεται σε όλες τις απαιτήσεις, επιβάλλεται να τρέφεται εξίσου σωστά.

Για τη λήψη όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, είναι απαραίτητη η τήρηση της διατροφικής πυραμίδας, καταναλώνοντας τροφές από όλες τις βαθμίδες.

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από το κόκκινο κρέας, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη και από φυτικές ίνες.Η  συστηματική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών των οποίων η περιεκτικότητα σε ζάχαρη και σε αλάτι είναι υψηλή, μπορεί να αποτελέσει αιτία για την πρόκληση προβλημάτων υγείας όπως καρδιαγγειακά προβλήματα,πρόβλημα παχυσαρκίας/ανορεξίας καθώς και αυτό του σακχαρώδους διαβήτη.

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 171 εκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς το 2,8% του παγκόσμιου πληθυσμού παρουσιάζει Σακχαρώδη Διαβήτη.

Αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία ανά περιοχές και πληθυσμούς, παρουσιάζει και η American Diabetes Association.

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να διαπιστωθεί τόσο σε ενήλικα άτομα όσο και σε ανήλικα.
Ο τρόπος αντιμετώπισής του, πέρα από την φαρμακευτική αγωγή, βασίζεται στη ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και στο εξωτερικό, στις περιπτώσεις διαβητικών ατόμων συστήνεται η ακολουθία Μεσογειακής Διατροφής.

Η εξ’ ολοκλήρου αλλαγή διατροφικών συνηθειών, η ρύθμιση του μεταβολισμού και η ακολουθία ενός ισορροπημένου διαιτολογίου βοηθά και συμβάλλει στη ρύθμιση των τιμών του σακχάρου.

Παράλληλα με τη διατροφή, η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του επιθυμητού επιπέδου.

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης προκύπτει από την αύξηση σακχάρου στο αίμα με άμεση επίπτωση στο να μη μεταβολίζεται σωστά η γλυκόζη στον οργανισμό.Ελαττώνεται σημαντικά η έκκριση ινσουλίνης από τα κύτταρα.

2 thoughts on “Σπιρουλίνα & σακχαρώδης διαβήτης

  1. Ο/Η παμε στοιχημα λέει:

    Πως επηρεάζει τον Διαβήτη η Σπιρουλίνα; Είμαι διαβητικός, μπορώ να πάρω σπιρουλίνα;

    1. Ο/Η SamaLife Spirulina λέει:

      Καλησπέρα σας!
      Σας ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο.
      Βάσει μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, αποδεικνύουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη συμβολή της σε θέματα Σακχαρώδους Διαβήτη.
      Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

      Με εκτίμηση,
      SamaLife Spirulina

Comments are closed.