Άρθρα

Σπιρουλίνα, το βαρύ πυροβολικό της φύσης

Σπιρουλίνα – Το βαρύ πυροβολικό της φύσης 2

Η Σπιρουλίνα, ή αλλιώς Arthrospira Plantensis, είναι ένα κυανοπράσινο φύκι του γλυκού νερού, που συναντάται κυρίως σε αλκαλικές λίμνες πλούσιες σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Πρόκειται για ένα Super Food που φύεται στην Ελλάδα, με κύριο τόπο προέλευσης και παραγωγής, τις Σέρρες. Οι Σέρρες βρίσκονται σε πολύ καλό γεωγραφικό σημείο και αυτό δίνει το προνόμιο στην περιοχή, να διαθέτει τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, προκειμένου να ευδοκιμήσει η Σπιρουλίνα και να φτάσει σε εσάς, έχοντας όλα τα πλούσια και ευεργετικά της συστατικά.

Η Σπιρουλίνα, οφείλει το κυανοπράσινο χρώμα της στην φυκοκυανίνη (μπλε) και στην χλωροφύλλη (πράσινο), το οποίο είναι και το κύριο συστατικό της. Η χλωροφύλλη δεν είναι χρήσιμη μόνο στα φυτά. Έρευνες έχουν δείξει ότι συμβάλλει δυναμικά στην στήριξη και στην αναδόμηση των ανθρώπινων οστών, πράγμα το οποίο την κάνει εξαιρετικά αναγκαία για τον άνθρωπο.

Η Σπιρουλίνα περιέχει και τα οχτώ αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός, καθώς και μια πλειάδα βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων. Ανάμεσα στις ευεργετικές δράσεις, κύρια θέση κατέχει, η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι καταφέρνουμε να μην είμαστε ευάλωτοι σε οποιαδήποτε αρρώστια παραμονεύει να μας καταπονήσει και να μην έχουμε την δυνατότητα να διεκπεραιώσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Επίσης, η Σπιρουλίνα, είναι πολύτιμος σύμμαχος σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Την κακή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η Σπιρουλίνα έρχεται να βοηθήσει, καθώς λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό και συμβάλει δραστικά στην εύρυθμη δράση του παχέος εντέρου.

Η Nasa χαρακτήρισε την Σπιρουλίνα ως “Τροφή του μέλλοντος”. Εσείς δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι τότε, καθώς μπορείτε να την προμηθευτείτε από την samalife.gr, με αποστολή στο χώρο σας, εύκολα, γρήγορα και κυρίως σε ασυναγώνιστες τιμές.

 

Σπιρουλίνα …γιατί ο Θεός έκρυψε το φαρμακείο του στην φύση κι εμείς το βρήκαμε!!!!