Συμβουλές σελίδα 3, Υγεία

Σπιρούλινα SamaLife, φυσική ενίσχυση και στη γυμναστική

Σπιρούλινα Samalife, φυσική ενίσχυση και στη γυμναστική

Άτομα που είτε γυμνάζονται εντατικά, είτε ασχολούνται ερασιτεχνικά με το bodybuilding έχουν βρει στη σπιρουλίνα μια εξαιρετική πηγή ενέργειας. Η σπιρουλίνα είναι γνωστή για την αύξηση της ενέργειας και βάζοντας τη στη διατροφή σας μπορεί να ενισχύσει την απόδοση σας κατά τη διάρκεια της εντατικής γυμναστικής.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος του 2006 του «European Journal of Applied Physiology» κατέγραψε τις αντιδράσεις των εθελοντών οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μία απαιτητική σωματική άσκηση στο διάδρομο μετά τη λήψη σπιρουλίνας για τρεις εβδομάδες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σπιρουλίνα εμπόδιζε τη βλάβη των σκελετικών μυών, επιτρέποντας στα άτομα να αναβάλουν το χρόνο εξάντλησης κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αποτέλεσμα να γυμνάζονται περισσότερο και με μεγαλύτερη ένταση προτού νιώσουν κόπωση.

Καλύτερη απόδοση, ηρεμία και ενέργεια με σπιρουλίνα Samalife. Επίσης έρευνα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έδειξε ότι η σπιρουλίνα είναι ικανή να αυξήσει την απόδοση, περιορίζοντας ταυτόχρονα το ασκησιογενές οξειδωτικό στρες. Η έρευνα έγινε στο Εργαστήριο Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του ΚΕΤΕΑΘ, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από ομάδα επιστημόνων, που εξέτασαν την επίδραση που έχει η συμπληρωματική λήψη σπιρουλίνας στην εμφάνιση οξειδωτικού στρες, στην ηρεμία και κατά την άσκηση, στην απόδοση κατά την άσκηση και στο μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων. Οι συμμετέχοντες ήταν εννέα νεαροί άντρες με καλή φυσική κατάσταση (προπονούνταν τρεις φορές την εβδομάδα), οι οποίοι πήραν είτε σπιρουλίνα είτε εικονικό συμπλήρωμα (placebo) για τέσσερις εβδομάδες (σ.σ. οι κάψουλες παίρνονταν τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα, ενώ η συνολική ημερήσια δόση της σπιρουλίνας ήταν 6 γραμμάρια την ημέρα).

Αν λοιπόν ψάχνετε έναν σύμμαχο για να γυμναστείτε πιο έντονα και να δείτε πιο άμεσα αποτελέσματα εντάξτε στη διατροφή σας τη σπιρουλίνα Samalife.