Συμβουλές σελίδα 3

Τα Χριστούγεννα της δίαιτας και της σπιρουλίνας

Τα Χριστούγεννα της δίαιτας και της ....σπιρουλίνας.

Χριστούγεννα, η πιο χαρούμενη και λαμπερή γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Η γιορτή της αγάπης, της χαράς και των εθίμων. Η άφιξη της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής του χρόνου είναι ζήτημα μόλις δέκα ημερών. Το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Ιησού θα το γιορτάσουμε και φέτος σε πόλεις και χωριά. Θα στολίσουμε τα σπίτια μας, εάν ήδη δεν το έχουμε κάνει, και θα αναβιώσουμε ήθη και έθιμα της πατρίδας μας. Και τα έθιμά μας πολλά και πλούσια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μόνο στο άκουσμα της λέξης Χριστούγεννα και οι αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια ξεπηδούν. Και όλες μας οι αισθήσεις πλημμυρίζουν. Τα δώρα κάτω από το δέντρο, τα κάλαντα που ακούγονται στους δρόμους από τα παιδάκια που έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να τα τραγουδήσουν, το άρωμα που “σπάει” την μύτη μας από τον φούρνο της γιαγιάς ή της μαμάς από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη, προσφορά, λαμπιόνια, στολισμένα δέντρα, μυρωδιές, χορός, διασκέδαση και πολλά πολλά επαγγελματικά και φιλικά πάρτυ. Και να μην ξεχνάμε αυτά τα υπέροχα οικογενειακά χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Γιορτινά τραπέζια γεμάτα γευστικούς πειρασμούς. Πως θα μπορέσουμε φέτος να αποφύγουμε όλους αυτούς τους γευστικούς πειρασμούς που πλαισιώνουν τα γιορτινά μας τραπέζια;

Θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα τσιμπολογήματα με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες; Κι αυτή η γαλοπούλα που έχει την τιμητική της;

Και γιατί να αποφύγουμε όλα αυτά τα λαχταριστά πιάτα; Γιατί να μην χαλαρώσουμε, όπως το απαιτούν αυτές οι γιορτινές ημέρες και να γευτούμε με περισσή χαρά όλα τα πιάτα, τα δώρα και την αγάπη που μας προσφέρεται απλόχερα;

Απλόχερα όμως να δώσουμε και ένα δώρο στον εαυτό μας , πριν από την “βουτιά” μας στις γευστικές αμαρτίες!!!

Σπιρουλίνα και ενεργοποιείστε τον μεταβολισμό σας. Το θαυματουργό αυτό φύκι επιταχύνει τις καύσεις του οργανισμού. Επίσης δίνει ένα αίσθημα κορεσμού. Αυτό βοηθά σημαντικά στην μείωση της όρεξης. Με αυτό τον τρόπο μειώνετε την κατανάλωση θερμίδων ενισχύοντας την απώλεια βάρους.

Εξαιτίας των πολυάριθμων θρεπτικών συστατικών της θεωρείται το ιδανικότερο φυσικό συμπλήρωμα διατροφής. Με την περιεκτικότητά της σε βιταμίνη Β12 και σίδηρο προσφέρει τόνωση και ενέργεια στο σώμα.

Με βάση αυτή την ενέργεια βάλτε στο ημερολόγιο σας μια μικρής διάρκειας δίαιτα πριν τις γιορτές με Σπιρουλίνα και είστε έτοιμες να φορέσετε εκείνο το κατακόκκινο φόρεμα της βιτρίνας, που θα λάμψει πάνω στο υπέροχη σιλουέτα σας.

 

ΧΟ,ΧΟ,ΧΟ ΚΑΛΛΑΑΑΑΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΑΑΑΑ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ!!!!