Άρθρα

Σπιρουλίνα για καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος

Σεισμός στο Παχύ Έντερο

Η Σπιρουλίνα, έρχεται για ακόμη μια φορά, να ανατρέψει όλα τα δεδομένα που ξέρατε μέχρι τώρα, σε ένα τομέα που είναι εξαιρετικά νευραλγικός, για την υγεία του ανθρώπου. Την καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος. Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον σύγχρονο άνθρωπο, χωρίς ουσιαστικά, να μπορεί να κάνει και πολλά. Κατόπιν ερευνών του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, αποδείχθηκε ότι 1 στους 5 Έλληνες πάσχει από δυσκοιλιότητα, με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Η φροντίδα του παχέος εντέρου, απαξιώνεται από τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει, λόγω της άγνοιας που έχουν για το τι μπορεί να προκαλέσει η δυσλειτουργία του και κατ’ επέκταση η ρύπανσή του. Η κακή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, μπορεί να προκαλέσει ή να αυξήσει τον κίνδυνο για πολύ σοβαρές παθήσεις όπως αιμορροΐδες, ραγάδες του πρωκτού, ακράτεια κοπράνων, μέχρι και καρκίνο.

Εδώ επεμβαίνει η δράση της Σπιρουλίνας. Η Σπιρουλίνα λόγω της καθαρτικής χλωροφύλλης που περιέχει, βοηθά στον καθαρισμό του εντερικού συστήματος και λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό. Τα χημικά καθαρτικά, δρουν ανεξέλεγκτα και, γι αυτό, αντενδείκνυνται για μια φυσιολογική ζωή. Αντιθέτως η Σπιρουλίνα δρα με φυσιολογικό τρόπο, προστατεύοντας την βολή και την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου.

Επιπροσθέτως, στην Σπιρουλίνα εμπεριέχονται όλα τα  βασικά  αμινοξέα, φυκοκυανίνη, γ-λινολενικό  οξύ, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία  και  πάνω  από  60  ζωτικές  ουσίες τα οποία αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά, για ένα υγιές έντερο και μια ενεργή ζωή, καθώς έχουν αντιοξειδωτική και αποτοξινωτική δράση.

Το έντερό μας αποικίζεται από καλά και λιγότερο καλά βακτήρια. Η ισορροπία τους, μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την ποιότητα ζωής μας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Η Σπιρουλίνα είναι ένα μικρό φύκι που φύεται σε περιβάλλον με μηδενική μόλυνση. Υπάρχει λοιπόν κάτι καλύτερο από ένα φυσικό προϊόν, το οποίο να μπορεί να ρυθμίζει και να καθαρίζει, την γαστρεντερική οδό χρησιμοποιώντας μόνο τις δυνάμεις της φύσης;

Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα, δίνει μεγάλο βάρος στην εύρυθμη λειτουργία του παχέος εντέρου. Δεν είναι όμως οι μόνοι, καθώς, μην ξεχνάμε ότι ο Ιπποκράτης πίστευε ότι όλες οι ασθένειες ξεκινούν και προέρχονται από το παχύ έντερο. Ακόμα και ο θάνατος. Επίσης, πίστευε ότι ο τρόπος για να εξασφαλίσεις την καλή του λειτουργία, είναι η σωστή διατροφή. Επειδή όμως στην σημερινή εποχή, αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατο, καλό είναι να λαμβάνουμε τακτικά ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο θα καλύπτει τις τυχόν ανάγκες μας.

Στην κινέζικη παραδοσιακή ιατρική, από την άλλη, το παχύ έντερο είναι το Γιαν. Δηλαδή, το πλέον κινητικό και δραστήριο όργανο ενός οργανωμένου συστήματος, που τα μέλη του εξαρτώνται άμεσα το ένα από το άλλο. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν γιόγκιοι στην Ινδία, που έχουν φτάσει στο σημείο να καθαρίζουν το έντερο τους, περνώντας από μέσα του, με κάποιες ειδικές κινήσεις, ένα πανί το οποίο ξεκινάει από το στόμα και καταλήγει στον πρωκτό.

Όπως καταλαβαίνετε, τρεις κορυφαίοι και σοφοί πολιτισμοί, που έχουν επηρεάσει την σύγχρονη ιατρική και βιολογία, με τις διεισδυτικές και παρεμβατικές μεθόδους τους, έδιναν και δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην καλή κατάσταση που πρέπει να έχει το κόλον. Κάτι θα ξέρανε παραπάνω από εμάς, δεν νομίζετε?

 

Σπιρουλίνα …γιατί καθαρό έντερο σημαίνει καθαρός οργανισμός….