Άρθρα

Απόλαυση και υγεία

Μια Αμαρτία όλο Υγεία

Σε όλους μας αρέσει το καλό φαγητό. Καλό φαγητό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ανθυγιεινό φαγητό. Αντιθέτως, η φύση έχει φροντίσει, όπως πάντα, να υπάρχουν γνήσια συστατικά, τα οποία να μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή και να ανταγωνιστούν επάξια, σε γεύση και καλαισθησία, όλες τις επιβλαβείς συνήθειες που είχαμε μέχρι τώρα.

Κυκλοφορεί η φήμη, ότι για να είναι μια τροφή νόστιμη, αποκλείεται να είναι υγιεινή. Μέγα λάθος. Υπάρχουν χιλιάδες βότανα στο φυσικό μας περιβάλλον, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην μαγειρική και να δώσουν στα εδέσματα γεύση και χρώμα, κάνοντάς τα συνάμα, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Επιπλέον, προσφέρουν υγεία και ευεξία στον οργανισμό, αφού του παρέχουν, μέσω της γαστριμαργικής απόλαυσης, τα πολύτιμα συστατικά τους. Ένα από αυτά τα βότανα είναι και η Σπιρουλίνα.

Η Σπιρουλίνα δεν διατίθεται μόνο σε μορφή χαπιού, αλλά και σε σκόνη, η οποία έχει απεριόριστες χρήσεις. Διάθεση να υπάρχει!! Η γκάμα είναι μεγάλη και σίγουρα δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να γίνει, για παράδειγμα, σάλτσα ψητών ψαριών. Αντί για οποιαδήποτε άλλη sauce, μπορείτε να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας ψάρια, με σάλτσα Σπιρουλίνας. Μπορεί να γίνει ένα καταπληκτικό ντιπ για τα κριτσίνια ή τα cracker σας, συνοδεύοντας μια ρομαντική βραδιά με κρασί και μεζέδες.

Επίσης, προσθέτοντας Σπιρουλίνα, μπορείτε να φτιάξετε καταπληκτικά smoothies γεμάτα υγεία και νοστιμιά, προσφέροντας έτσι ένα δυναμωτικό ρόφημα στους αγαπημένους σας ανθρώπους, που θα τους χαρίσει τόνωση, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινής ζωής, αλλά και να διαθέτουν έναν γερό οργανισμό.

Η Σπιρουλίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο ψωμί. Οπότε, για τους ανθρώπους που αγαπούν το σπιτικό ψωμί ή τα χειροποίητα αρτοσκευάσματα όπως πίτες, cake, τάρτες ή οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξη, η Σπιρουλίνα είναι το ιδανικό πρόσθετο συστατικό, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άφοβα.

Αξίζει να σημειώσουμε, για τους λάτρεις της gourmet κουζίνας, ότι η μαγειρική με Σπιρουλίνα αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο γαστρονομίας, ο οποίος, εκτός του ότι θα προσθέσει γεύση στα φαγητά σας, θα καταφέρει και να εντυπωσιάσει. Για φανταστείτε να προσφέρετε ένα πράσινο ρύζι στους καλεσμένους σας! Σίγουρα αυτό δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Επιπροσθέτως, έχετε την δυνατότητα να κάνετε, με την Σπιρουλίνα, μια υπέροχη σάλτσα για τα μακαρόνια. Τα μακαρόνια, ως γνωστόν, αποτελούν την τροφή που προτιμούν όλοι οι άνθρωποι και ιδιαιτέρως τα παιδιά. Όπως καταλαβαίνετε αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να καταφέρετε τα παιδιά να φάνε κάτι ωφέλιμο, χωρίς να αντιδράσουν. Αυτό είναι ένα σημαντικό tip για όλους τους γονείς. Μπορείτε να εντάξετε την Σπιρουλίνα, σε όλα τα βρώσιμα ή πόσιμα γεύματα που σερβίρετε στα παιδιά σας. Το χρώμα και η γεύση θα τα εντυπωσιάσουν, ενώ εσείς θα είστε ήσυχοι, ότι προσφέρατε ότι πολυτιμότερο έχει να επιδείξει η φύση, καθώς η Σπιρουλίνα είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Εντάσσοντας την Σπιρουλίνα στις καθημερινές διατροφικές σας συνήθειες, θα δείτε την ενέργεια του οργανισμού σας να εκτοξεύεται στα ύψη και το βάρος σας να μειώνεται. Είναι αυτονόητο ότι αν αντικαταστήσετε, οτιδήποτε βλαβερό και παχυντικό με την Σπιρουλίνα, που αποτελεί αγνό προϊόν, θα δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται και την ψυχολογίας σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

 

Σπιρουλίνα ….για να υποκλίνονται στην υγιεινή μαγειρική σας…

1 thoughts on “Απόλαυση και υγεία

  1. Ο/Η max λέει:

    please describe what are the differences Spirulina and other herbs? thank you.

Comments are closed.