Υγεία

Αρωγός στο πρόβλημα της υπογονιμότητας

σπιρουλινα και υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλά ζευγάρια την σήμερον ημέρα. Έχει καταλήξει να είναι μάστιγα και ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό διαζυγίων. Είναι πολύ ψυχοφθόρο για δύο ανθρώπους που αγαπιούνται, να μην έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν τον καρπό του ερωτά τους, με φυσιολογικό τρόπο. Αντί αυτού υποχρεώνονται να μπουν σε μια δαπανηρή και επίπονη διαδικασία, με επιπτώσεις, πολλές φορές στην υγεία και των δύο. Υπάρχουν δε, άνθρωποι, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν τις τεχνητές μεθόδους γονιμοποίησης και καταλήγουν να μην κάνουν παιδί ποτέ, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία ενός ζευγαριού, να συλλάβει μετά από ένα χρόνο σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία. Λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, ο οποίος συνοδεύεται από πολλές βλαβερές συνήθειες, το ανθρώπινο γένος έχει, πλέον, χαμηλή αναπαραγωγική ικανότητα. Η πιθανότητα ενός νεαρού ζευγαριού να πετύχει εγκυμοσύνη μέσα σε ένα μήνα κυμαίνεται γύρω στο 25-30% ενώ χρειάζονται 2-4 μήνες στην πλειοψηφία τους. Η υπογονιμότητα χτυπάει ένα στα έξι ζευγάρια στον Δυτικό κόσμο, έχοντας ανά τα χρόνια αυξητική τάση η οποία, εκτός των άλλων, οφείλεται και σε κοινωνικά αίτια όπως καθυστέρηση της μητρότητας, γρήγοροι ρυθμοί, μοναχικότητα κ.α. Φυσικά όλα αυτά, οδηγούν σε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια, τεχνητή ή μη, του ζευγαριού να συλλάβει με αποτέλεσμα ο ερχομός ενός παιδιού, να μοιάζει όλο και πιο μακρινός.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αδυναμίας σύλληψης οφείλεται στην γυναίκα, καθώς είναι αυτή που θα κυοφορήσει το έμβρυο. Μόλις το 30% οφείλεται σε ανδρικούς παράγοντες. Τα προβλήματα στις γυναίκες είναι συνήθως ορμονικά, πρόβλημα στις σάλπιγγές, λοίμωξη από χλαμύδια που δεν έχει υποβληθεί σε θεραπεία, ύπαρξη ινομυωμάτων και ενδομητρίωση. Ενώ στους άντρες είναι η μικρή ποσότητα ή κακή ποιότητα σπέρματος, η στυτική δυσλειτουργία ή η απόφραξη του σωλήνα που οδηγεί το σπέρμα από στους όρχεις.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά, προκειμένου να θωρακίσει τον οργανισμό, ενάντια στην υπογονιμότητα. Όλοι οι γιατροί συμφωνούν πώς μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνη C, αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης. Αυτό συμβαίνει γιατί η έλλειψη αυτών των στοιχείων έχει συνδεθεί με την επιμήκυνση των κύκλων και με υψηλότερο κίνδυνο αποβολής. Όλα τα προαναφερθέντα συστατικά, εμπεριέχονται στην Σπιρουλίνα. Φανταστείτε ένα συμπλήρωμα διατροφής, με περισσότερη πρωτεΐνη από την σόγια, με περισσότερο σίδηρο από το βοδινό κρέας και πλούσια πηγή ψευδαργύρου και βιταμίνης C.

Το πιο σημαντικό όμως συστατικό της Σπιρουλίνας, εκτός όλων των άλλων είναι το Acido Gamma Linolenico ή αλλιώς GLA. Οι αρσενικοί και οι θηλυκοί αναπαραγωγικοί αδένες (όρχεις και ωοθήκες) καθορίζονται από δύο ορμόνες, που παράγονται από την υπόφυση. Αυτές οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για την ωρίμανση των αναπαραγωγικών οργάνων και για την ανάπτυξη των νεαρών οργανισμών. Το θαυματουργό οξύ GLA που περιέχει η Samalife BIO Σπιρουλίνα, ενισχύει την σωστή και ισορροπημένη παραγωγή αυτών των ορμονών και εξασφαλίζει υψηλότερα επίπεδα γονιμότητας.

Κατόπιν μιας επιστημονικής μελέτης που διεξήχθη στις ΗΠΑ,  σε ορτύκια, είχε θετικότατα αποτελέσματα. Αυτά τα πτηνά, υπεβλήθησαν σε ένα καθεστώς διατροφής, σταθερά συμπληρωμένο με δόσεις Σπιρουλίνας και διπλασιάστηκε η αναπαραγωγή.

Σπιρουλίνα Samalife…γιατί ούτως ή άλλως η αποστολή του ανθρώπου είναι η διαιώνιση του είδους!!