Άρθρα

Γνωρίστε τη σπιρουλίνα SamaLife

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ… Σπιρουλίνα SamaLife

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ρυθμοί της καθημερινότητας και οι ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε καθημερινή βάση ώστε να ανταπεξέλθει σε όλα, αποτελούν τον κύριο λόγο για τον οποίο όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον σε φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Βάσει των δεδομένων της εποχής και τις διατροφικές συνήθειες του καθενός, πολλά συμπληρώματα διατροφής «κατηγοριοποιούν» τις ανάγκες του οργανισμού και του σώματος.

Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει να χρησιμοποιήσει ένα αγνό φυσικό προϊόν, το οποίο θα τον ωφελήσει επιμέρους στο πρόβλημά του.
Πιο συγκεκριμένα, η κάθε ηλικία έχει διαφορετικές απαιτήσεις:

  • Η τόνωση του ανοσοποιητικού,
  • η ανάγκη για περισσότερη ενέργεια-ευεξία,
  • η υποστήριξη της οστικής δομής του,
  • και η πνευματική διαύγεια,

είναι από τις επικρατέστερες ανάγκες.


Η Σπιρουλίνα αποτελεί φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που καλύπτει σχεδόν όλες τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού χωρίς όμως να θεωρείται πανάκεια.

Προέρχεται απο φύκι [πρώτη ύλη], του οποίου η δομή αποτελείται από πολλά κύτταρα, που σχηματίζουν αποικίες υπό μορφή νηματίων, τα οποία, τις περισσότερες φορές, είναι σπειροειδή [εξού και η ονομασία της]. Αναπτύσεται και επεξεργάζεται σε ειδικές θερμαινόμενες δεξαμενές, είτε με θαλασσινό νερό [Ιωδιούχο] είτε με γλυκό νερό [Χωρίς ιώδιο].

Ευδοκιμεί και αναπτύσσεται σε ύδατα πλούσια σε ανθρακικά και όξινα ανθρακικά άλατα με αλκαλικό pH (έως 11). Υπό τις ανάλογες ιδανικές συνθήκες φωτισμού και αερισμού–αποξήρανσης επέρχεται και το αντίστοιχο αποτέλεσμα στην ποιότητα της σπιρουλίνας.

Οι γνωστότερες ποικιλίες σπιρουλίνας είναι η Spirulina maxima [παράγεται σε Αφρική & Ευρώπη], η Spirulina Platensis [παράγεται σε Κεντρική & Νότια Αμερική]

  • Είναι υψηλά στις προτιμήσεις πολλών επαγγελματιών αθλητών καθώς και διαιτολόγων-διατροφολόγων που ενδιαφέρονται για ισορροπημένη διατροφή,για μεγαλύτερη απόδοση, για υποστήριξη της μυικής μάζας και για ρύθμιση του μεταβολισμού.
  • Πέρα από τα σωματικά οφέλη που παρέχει η σπιρουλίνα, βοηθά και συμβάλλει ακόμα και στο ψυχολογικό κομμάτι του ανθρώπινου οργανισμού. Βασικό προτέρημα είναι η ευεξία που επιφέρει με τη συστηματική χρήση.
  • Είναι γνωστή για την πλούσια σύστασή της σε καθαρή πρωτεΐνη καθώς περιέχει ποσοστό της τάξης περίπου 60%. Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα αμινοξέα, αλλά σε μειωμένες ποσότητες από αυτές του αυγού, κρέατος και του γάλατος.

Αυτό σημαίνει πως δεν αντικαθιστά κάτι στη διατροφή ενός ατόμου, αλλά υπάρχει για να τη συμπληρώνει και να την ενισχύει.

Η σπιρουλίνα παράγει θρεπτικές ουσίες με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και του διοξειδίου του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Το κυανό χρώμα της οφείλεται στην φυκοκυανίνη, ενώ το πράσινο στην χλωροφύλλη. Η φωτοσυνθετική δραστηριότητα επιτελείται χάρη στις χρωστικές χλωροφύλλη και φυκοκυανίνη.

Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Αποτελεί πηγή οργανικού σιδήρου και ως τροφή, δεν είναι καθόλου τοξική.

Είναι :

  • 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμόσπανάκι
  • 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού.

Είναι, επίσης, πηγή βιταμίνης Ε.

  • 3 φορές πιο πλούσια σε σύγκριση με το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής βιταμίνης Ε.
  • Περιέχει σε υψηλές ποσότητες και β-καροτίνη (προβιταμίνη Α) σε τέσσερις διαφορετικές μορφές σε ένα φυσικά σχηματισμένο χημικό σύμπλεγμα, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμο από ότι το β-καροτένιο του μπρόκολου ή του καρότου.
  • Είναι 25 φορές πλουσιότερη σε σχέση με τα ωμά καρότα. Αντίθετα από την συνθετική βιταμίνη Α και εκείνη των ιχθυελαίων, το β-καροτένιο είναι μη τοξικό, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες.

Τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών, οι οποίες οφείλονται στην οξειδωτική δράση των τοξικών ελευθέρων ριζών.

Περιέχει ένα ευρύ φάσμα όλων των γνωστών αντιοξειδωτικών παραγόντων, όπως βιταμίνες Β1 και Β6, τα μεταλλικά στοιχεία ψευδάργυρος, μαγγάνιο, και χαλκός, το αμινοξύ μεθειονίνη και τα αντιοξειδωτικά συστατικά β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και το ιχνοστοιχείο σελήνιο [θρεπτικό συστατικό με σημαντικές ιδιότητες σε θυρεοειδή,κατάθλιψη και καρκίνο].

[Πηγή: http://bit.ly/1RsY5wU]


Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες από ειδικούς που επικεντρώνονται στη χημική ανάλυση του προϊόντος προκειμένου να εννοήσουν το όφελος της σπιρουλίνας.

Η Σπιρουλίνα ως συμπλήρωμα διατροφής αναγνωρίστηκε και καθιερώθηκε κυρίως από τις μελέτες της NASA το 1970.

Η μέγιστη περιεκτικότητά της σε θρεπτικά συστατικά που καλύπτουν ακόμα και τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού, συμβάλλει μέχρι και σήμερα κατά τον ίδιο βαθμό στο έργο και στη ζωή των αστροναυτών.

Η συμπυκνωμένη μορφή εντελώς φυσικής τροφής που περιέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα, υποστηρίζει σε καθημερινή βάση το διαιτολόγιο τους και συμβάλλει στην απόδοση τους.Όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά/ψυχολογικά.

Εκτός από τη γενική πληροφορία που αποκομίζει κανείς σχετικά με τα συστατικά της, η πραγματική της αξία διαπιστώνεται από μελέτες που αφορούν σοβαρότερα θέματα υγείας, όπως:

Η ημερήσια συνιστώμενη δόση για τους ενήλικες είναι 1-5 γραμμάρια, καθώς έχουν αυξημένες ανάγκες και διαφορετικό σωματότυπο από τα ανήλικα άτομα που περιορίζονται σε 1-2 γραμμάρια. Η δοσολογία καθορίζεται είτε από τον καταναλωτή, είτε από τον ιατρό κατά την περίπτωση που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πέρα από τις απαραίτητες γνώσεις για την επεξεργασία και την παραγωγή σπιρουλίνας, σημαντικό και ιδιαίτερο ρόλο έχουν οι πιστοποιήσεις,ο ποιοτικός έλεγχος καθώς και τα αντίστοιχα ISO που διέπουν την αξιοπιστία του προϊόντος.

Η SamaLife Σπιρουλίνα απαντά σε κάθε απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο.

Η ανώτατη ποιότητά της ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις κάθε καταναλωτή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]