Άρθρα

Σπιρουλίνα και καλή Σαρακοστή

Ήρθε η Καθαρά Δευτέρα, ξυπνήσατε νωρίς, πήγατε την βόλτα σας, πετάξατε τον χαρταετό και μετά ξεχυθήκατε σε παραλίες και βουνά ή ακόμα και στα σπίτια σας, γλεντήσατε ολημερίς και κάνατε αστεία με τους δικούς σας ανθρώπους. Είχατε μια καταπληκτική μέρα.

Από την επόμενη όμως οι απανταχού Χριστιανοί ακολουθούν το έθιμο της νηστείας, είτε για θρησκευτικούς, είτε για λόγους αποτοξίνωσης. Για όποιο λόγο και να το κάνει ο καθένας, αφενός δεν έχει σημασία και αφετέρου είναι μια παράδοση βαθιά ριζωμένη μέσα μας, προτρέποντας πολλούς ανθρώπους να νηστέψουν ακόμα και σαράντα μέρες.

Τι πρέπει όμως να προσέξετε κατά την διάρκεια που ο οργανισμός δεν θα προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται, για να λειτουργεί φυσιολογικά. Μήπως θα έπρεπε να φροντίσετε να του παρέχετε ένα συμπλήρωμα διατροφής, που θα περιέχει όλα εκείνα που θα στερηθείτε; Θα αναλύσουμε παρακάτω γιατί η Samalife BIO Σπιρουλίνα αποτελεί το απόλυτο και ιδανικότερο Super Food, προκειμένου να περάσετε την περίοδο της νηστείας ανώδυνα και χωρίς να καταπονήσετε το σώμα σας.

Κατά την διάρκεια της νηστείας αυτό που θα πρέπει να προσέχετε, είναι να καλύπτετε τις ανάγκες σας σε διάφορα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η πρωτεΐνη, ο σίδηρος και το ασβέστιο.

Έχουμε αναφέρει πολλάκις πως η Samalife BIO Σπιρουλίνα, περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής απόδοσης ισάξιας με αυτής του κρέατος και της σόγιας.

Το μεγαλύτερο κενό όμως που δημιουργεί η απουσία του κρέατος από την διατροφή, είναι η έλλειψη σε σίδηρο. Ο σίδηρος που υπάρχει στη χλωρίδα, έχει χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή απορροφάται σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετός. Η Samalife BIO Σπιρουλίνα περιέχει μεγάλα αποθέματα σιδήρου των οποίων η ποσότητα, είναι πλέον γνωστή σε όλους.

Δεν είναι όμως μόνο ο σίδηρος που λείπει αυτή την περίοδο. Με την αποχή από το κρέας, απουσιάζουν και η βιταμίνη Β-12 και το φυλλικό οξύ, στοιχεία τα οποία, σχετίζονται με την ανάπτυξη των ερυθροκυττάρων. Όπως και ο σίδηρος, προσλαμβάνονται σε μικρές ποσότητες, γιατί βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο ζωικό βασίλειο. Έτσι τα τρία αυτά στοιχεία σίδηρο, Β-12 και φυλλικό οξύ, μειώνουν την παρουσία τους στο αίμα σε περίπτωση παρατεταμένης νηστείας. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα συμπλήρωμα διατροφής που να τα περιέχει όλα, σε ένα μόνο σκεύασμα;

Συνάμα η Σπιρουλίνα περιέχει σε αφθονία την βιταμίνη C, η οποία πρέπει απαραιτήτως να συνδυάζεται με τον σίδηρο για να του δίνει την δυνατότητα, να είναι απορροφήσιμος από την οργανισμό.

Τέλος ένα ακόμα ιχνοστοιχείο που θα απουσιάζει κατά την διάρκεια της νηστείας, λόγω της απουσίας των γαλακτοκομικών προϊόντων, και φυσικά εμπεριέχεται στην Σπιρουλίνα, είναι το ασβέστιο.

Συνοψίζοντας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως η Σπιρουλίνα είναι ότι ιδανικότερο μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας και στους δικούς σας ανθρώπους, κατά την Σαρακοστή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να καταπονήσετε τον οργανισμό σας και να βάλετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Μπορείτε πλέον να ανταποκριθείτε στην πίστη σας άφοβα και χωρίς να ανησυχείτε μην τυχόν σας συμβεί τίποτα, από τις διάφορες στερήσεις που επιβάλλει η θρησκεία μας. Η φύση έχει φροντίσει για εσάς, για ακόμη μια φορά.

Samalife BIO Σπιρουλίνα… γιατί η τήρηση της νηστείας προϋποθέτει δυνατό οργανισμό, χωρίς κανένα δισταγμό!!!