Άρθρα

Γερά κι ευτυχισμένα κατοικίδια

Γερά κι Ευτυχισμένα Κατοικίδια

Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε πόσο σημαντικά είναι τα ζώα στην ζωή μας. Τα κατοικίδια μας είναι πολύτιμα και πρωταρχικό μας μέλημα, πρέπει να είναι η υγεία και η καλή φυσική τους κατάσταση.

Όσοι ζουν με ζωάκια, τα αγαπούν και τα θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους. Πλέον υπάρχει μεγάλη ενημέρωση για την διατήρηση της καλής τους υγείας και ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ότι καλύτερο μπορείς να δώσεις στο ζωάκι σου, είναι προϊόντα κατευθείαν από την φύση. Καλύτερα είναι να αποφεύγουμε τα χημικά σκευάσματα, ακόμα και όταν πρόκειται για εμάς.

Τα οφέλη της Σπιρουλίνας για τους τετράποδους φίλους μας είναι πολλά, καθώς μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων υγείας, που προκύπτουν κατά καιρούς, καταπονώντας τον οργανισμό τους. Ορισμένα από αυτά παρατίθενται παρακάτω:

Ασπίδα κατά των αλλεργιών:

Κατόπιν κλινικών ερευνών, που διενεργήθηκαν σε εργαστήρια, έχει αποδειχθεί ότι η Σπιρουλίνα έχει αντι-αλλεργική δράση στα ζώα, και κυρίως στις αλλεργίες που προκαλούνται από τα τρόφιμα, αλλά και σε αυτές που έχουν άλλα αίτια.

Αντικαρκινική Δράση:

Κατόπιν μελετών που έγιναν σε ζώα, έχει δειχθεί πώς η Σπιρουλίνα έχει και αντικαρκινική δράση, καθώς ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα αμυντικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Το χρώμα της Σπιρουλίνας, άλλωστε, οφείλεται στην χλωροφύλλη και στην φυκοκυανίνη, τα οποία και αποτελούν τα κύρια αντικαρκινικά της συστατικά.

Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού

Η Σπιρουλίνα διαθέτει τόσα ιχνοστοιχεία και μέταλλα, που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό, όσο κανένα άλλο συμπλήρωμα διατροφής. Τα ζωάκια με δυσλειτουργία στο ανοσοποιητικό, νιώθουν διαρκώς κουρασμένα και έχουν χαμηλή ενέργεια γενικότερα. Η Σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση του ανοσοποιητικού τους και να τους δώσει και πάλι την χαμένη τους ζωντάνια. Σε περίπτωση που βρείτε κουταβάκι ορφανό και θελήσετε να το βοηθήσετε, προσθέστε μια φορά την ημέρα Σπιρουλίνα στο γάλα του. Αυτό θα βοηθήσει το ανοσοποιητικό του και θα το κρατήσει στην ζωή

Βελτίωση του Γαστρεντερικού Συστήματος

Η Σπιρουλίνα λόγω της χλωροφύλλης που περιέχει, λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό και αποστραγγίζει το έντερο από τα βακτήρια και τα παράσιτα, τα οποία είναι συχνό φαινόμενο στα οικόσιτα ζώα. Επίσης συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της πέψης, με αποτέλεσμα να διευκολύνει το έντερο να αποβάλλει τους βλαβερούς μικροοργανισμούς, έγκαιρα και με φυσιολογικό τρόπο.

Προτεινόμενη δοσολογια της Σπιρουλινας

Η Σπιρουλίνα, λόγω του ότι είναι βότανο, ενδείκνυται με ασφάλεια για καθημερινή χρήση. Όπως σε όλα όμως, δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση, ούτε και να λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες, διότι μπορεί να προκαλέσει ήπιες στομαχικές διαταραχές. Οπότε η δόση ορίζεται σύμφωνα με το μέγεθος και τις ανάγκες του ζώου. Ασφαλές για τους σκύλους είναι  ½ του κουταλιού για κάθε 500gr φαγητού και για τις γάτες ¼  του κουταλιού για κάθε 500gr φαγητού.

 

Εμπιστευτείτε την Σπιρουλίνα και δοκιμάστε να την εντάξετε στην καθημερινότητα του σκύλου ή της γάτας σας, και θα δείτε ότι θα αποκτήσει πιο στιλπνό και λαμπερό τρίχωμα, καθαρή και φρέσκια αναπνοή και γενικότερα θα έχει περισσότερη ενέργεια και ζωντάνια.

 

Σπιρουλίνα Samalife…γιατί όλα τα πλάσματα του Θεού αξίζουν έναν καλύτερο οργανισμό….

*Τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, ιατρικές συμβουλές και οποιαδήποτε αγωγή πρέπει να ακολουθείται κατόπιν συμβουλής του κτηνιάτρου.