Υγεία

Σπιρουλίνα με θυρεοειδή

Σπιρουλίνα με Θυρεοειδή? Κι όμως!!!

Ένα πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, που βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού, κάτω από το “Μήλο του Αδάμ”, το ευρέως γνωστό ως “καρύδι”. Ο θυρεοειδής έχει εκπληκτικές λειτουργίες και δυνατότητες και είναι από τους σημαντικότερους αδένες του οργανισμού, αφού πρόκειται για έναν ενδοκρινή αδένα. Ως ενδοκρινείς αδένες ορίζονται αυτοί που εκκρίνουν και παράγουν τις ορμόνες, τις οποίες στέλνουν στα διάφορα όργανα, μέσω του αίματος, προκειμένου να λειτουργούν σωστά.

Οι ορμόνες, είναι αναγκαίες για αρκετές σωματικές δραστηριότητες όπως ο μεταβολισμός, η ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών, η λειτουργία της αναπνοής και της καρδιάς, η κινητικότητα του εντέρου κλπ. Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι, είναι απαραίτητες για να ωριμάσει ο εγκέφαλος και το σκελετικό σύστημα.

Από την πιθανή ανεπάρκεια του θυρεοειδούς, προκύπτει μια πλειάδα προβλημάτων και συμπτωμάτων, μερικά από τα οποία είναι:

  • Αυξομειώσεις του βάρους. Αύξηση στον υποθυρεοειδισμό, μείωση στον υπερθυρεοειδισμό.
  • Δυσανάλογη αίσθηση του κρύου με τις κλιματολογικές συνθήκες, ειδικά στα χέρια και στα πόδια.
  • Ασθενής μνήμη.
  • Συχνοί πονοκέφαλοι.
  • Ψυχολογική αστάθεια, κυκλοθυμία, ξεσπάσματα οργής, νεύρα, κρίσεις πανικού, έως και κατάθλιψη.
  • Περιορισμένη διάθεση για σεξ.
  • Αϋπνίες.
  • Δυσλειτουργία του εντέρου. Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου συνδέεται συχνά με τον υπερθυρεοειδισμό, ενώ η δυσκοιλιότητα με τον υποθυρεοειδισμό.
  • Κράμπες στους μυς.
  • Νωχελικές κινήσεις, έλλειψη ενέργειας και γενικότερα έντονη κόπωση, χωρίς να έχει προϋπάρξει ιδιαίτερα κουραστική δραστηριότητα.

Όπως, μπορεί να γίνει αντιληπτό, οι άνθρωποι που πάσχουν από την συγκεκριμένη ασθένεια είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι με τα συμπληρώματα διατροφής που πρόκειται να λάβουν, ειδικά όταν πρόκειται για πρόσληψη καθημερινής βάσης, και ιδιαίτερα με την Σπιρουλίνα. Από την στιγμή που έγιναν ευρέως γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της Σπιρουλίνας, τίθεται δικαίως, το ερώτημα, αν όποιοι πάσχουν από οποιαδήποτε πάθηση του θυρεοειδούς αδένα, μπορούν να παίρνουν Σπιρουλίνα ή όχι.

Αυτό συμβαίνει διότι, βάσει μελετών, έχει σχετιστεί αντιστρόφως ανάλογα η πρόσληψη Σπιρουλίνας με τον αρύθμιστο θυρεοειδή, γιατί υπάρχει περίπτωση να περιέχει ιώδιο. Η υπέρμετρη χορήγηση ιωδίου σε ανθρώπους με θυρεοειδίτιδα, μπορεί να προκαλέσει υποθυρεοειδισμό ή υπερθυρεοειδισμό. Αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρο, διότι δεν υπάρχουν επίσημες, επιστημονικές διαπιστεύσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά μπορεί να συμβεί. Tο πλεονέκτημα της ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ ΣΕΡΡΩΝ SAMALIFE, είναι ότι ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΩΔΙΟ.

Η Σπιρουλίνα Samalife, είναι ένα κυανοπράσινο φύκι, που φύεται σε αλκαλικές λίμνες με γλυκό νερό και για αυτό δεν συμπεριλαμβάνει ιώδιο στα συστατικά της. Αντιθέτως περιέχει ιχνοστοιχεία και μέταλλα, απολύτως απαραίτητα και ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει βιταμίνες όπως β-καροτένιο, Παντοθενικό Οξύ και Φολικό οξύ. Περιέχει Φώσφορο, Κάλιο, Νάτριο, Μαγγάνιο, Ψευδάργυρο, μαγνήσιο, χαλκό, 70% πρωτεΐνη και άλλα πολλά, που κάνουν την σύσταση της, να αποτελεί το καταλληλότερο super food για όλους τους ανθρώπους.

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι η Σπιρουλίνα Samalife, μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στο σώμα και στο νου και σίγουρα δεν πρόκειται για βλαβερή ουσία, είτε πάσχει κάποιος από θυρεοειδίτιδα, είτε όχι. Βάλτε την Σπιρουλίνα Samalife στην καθημερινότητα σας, άφοβα και χωρίς κανένα δισταγμό.

 

Σπιρουλίνα Samalife…γιατί με την υγεία δεν παίζουμε!!!

*Τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, ιατρικές συμβουλές και οποιαδήποτε αγωγή πρέπει να ακολουθείται κατόπιν σύστασης του θεράποντα ιατρού.