Συνταγές

Πέστο με σπιρούλινα Σερρών. Γευστική και θρεπτική απογείωση

Πέστο με σπιρούλινα Σερρών. Γευστική και θρεπτική απογείωση

Πέρα από χυμούς και smoothies η σπιρουλίνα είναι ευρύτερα διαδεδομένη και στον

κόσμο της μαγειρικής. Σε πολλά φαγητά μπορεί να χρησιμοποιήσετε την σπιρουλίνα

για να δώσετε μια μεγαλύτερη θρεπτική αξία στα πιάτα σας. Η πιο συμπυκνωμένη

πηγή πρωτεΐνης στον πλανήτη πρέπει να μπει στο τραπέζι σας. Μπαίνει σε σάλτσες,

ραντίζεται πάνω από κρέας αλλά και σαλάτες λαχανικών ή ζυμαρικών.

 

 

Σας παραθέτουμε λοιπόν μια εύκολη συνταγή για σάλτσα πέστο με σπιρουλίνα που

μπορείτε να τη συνδυάσετε με τα ζυμαρικά που σας αρέσουν και να έχετε ένα

γευστικό όσο και θρεπτικό αποτέλεσμα. Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού

σπιρουλίνα Σερρών Samalife το οποίο θα βάλετε μέσα στην "πράσινη" σάλτσα σας.

 

 

Αναλυτικά τα συστατικά:

 

 

  • 100 γραμμάρια βασιλικό (1/4 κιλό)
  • 50 γραμμάρια σπανάκι / ρόκα / κατσαρό λάχανο (1/8 κιλό)
  • 50 γραμμάρια ακατέργαστης κουκουνάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο (ή περισσότερο για μια μικρή επιπλέον zing)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σπιρουλίνα Σερρών Samalife

 

 

Οδηγίες για τη συνταγή με σπιρουλίνα:

 

 

Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ 100 γραμμάρια βασιλικό, 50 γραμμάρια σπανάκι , ρόκα,

κατσαρό λάχανο, 50 γραμμάρια σπόρο κουκουναριού μαζί με τέσσερις κουταλιές της

σούπας ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, μία σκελίδα σκόρδο και ένα κουταλάκι του

γλυκού αλάτι. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το βγάζουμε από το μπλέντερ και

προσθέτου τη σπιρουλίνα Σερρών. Ανακατεύουμε καλά και η νόστιμη και θρεπτική

μας σάλτσα είναι έτοιμη για χρήση. Τη βάζουμε σε όποιο είδος ζυμαρικών προτιμάμε

και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη παρμεζάνα. Αν μας μείνει σάλτσα την

αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βάζο στο ψυγείο και την έχουμε για όταν θα την

χρειαστούμε πάλι.