Άρθρα, Συμβουλές σελίδα 3

Τα κυριότερα οφέλη της σπιρουλίνας

Εδώ και αρκετό καιρό, το διαδίκτυο βομβαρδίζεται από πληροφορίες, για την θαυματουργή Σπιρουλίνα. Γι αυτό το μικρό κυανοπράσινο φύκι, που δρα τόσο ενεργά στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Γίνεται λόγος για τα οφέλη και την ευεργετική της δράση, με  συνεχείς αναφορές στα πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά της. Είναι πολύ συνετό, λοιπόν, να ενημερώσουμε τον κόσμο, τι κάνει τελικά αυτή η Σπιρουλίνα, συνοπτικά και με δικά μας λόγια. Για αυτό, σας παραθέτουμε παρακάτω τα κυριότερα οφέλη της Σπιρουλίνας στην υγεία του ανθρώπου και όχι μόνο:
  1. Είναι δεξαμενή πρωτεΐνης.
Η Σπιρουλίνα αποτελείται κατά κύριο λόγο από πρωτεΐνη. Έτσι αντικαθιστά ως ένα βαθμό το κρέας. Αυτό προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού της πείνας και κατ’ επέκταση την απώλεια περιττών κιλών.
  1. Είναι ευεργετική για τον διαβήτη.
Κατόπιν μελετών παρατηρήθηκε πώς, Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, όταν προσλαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής για αρκετό χρονικό διάστημα, οδηγεί σε σημαντική μείωση του λίπους. Είναι πολύ ωφέλιμη για τους διαβητικούς, καθώς περιορίζει τις φλεγμονές και μειώνει την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη.
  1. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε β-καροτένιο και κίτρινες ξανθοφύλλες, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ιδιαίτερη δράση κατά των ελεύθερων ριζών.
  1. Ρυθμίζει τις αλλεργίες.
Σύμφωνα με έρευνες, η Σπιρουλίνα λειτουργεί επικουρικά στην θεραπεία κατά της αλλεργικής ρινίτιδας. Η πρόσληψη Σπιρουλίνας βοηθά επίσης στην μείωση των συμπτωμάτων, όπως η καταρροή, το φτέρνισμα, η συμφόρηση και ο κνησμός.
  1. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του παχέος εντέρου.
Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, διεγείρει την καλή χλωρίδα του εντέρου, λόγω της καθαρτικής χλωροφύλλης που περιέχει. Βοηθά στον καθαρισμό του εντερικού συστήματος και λειτουργεί ως φυσικό καθαρτικό.
  1. Μειώνει την χοληστερόλη στο αίμα.
Η Σπιρουλίνα μειώνει την χοληστερόλη στο αίμα και ενισχύει την απορρόφηση ανόργανων συστατικών ζωτικής σημασίας. Η συστηματική κατανάλωση Σπιρουλίνας μπορεί να ελαττώσει την κακή χοληστερόλη. Η μείωση της χοληστερόλης παίζει ρόλο στην απώλεια βάρους. Τα οφέλη της επιδρούν και στον τομέα της ομορφιάς:
  1. Εξομαλύνει τους μαύρους κύκλους.
Είναι πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, αλλά και των συμπτωμάτων της ξηροφθαλμίας. Χαρίζει στα μάτια ενέργεια και δύναμη, αφαιρώντας την ξηρότητα.
  1. Αντιγηραντική Δράση.
Η Σπιρουλίνα είναι γνωστή για την αντιγηραντική της δράση, λόγω της τυροσίνης, της βιταμίνης Ε και του σεληνίου που περιέχει. Η τυροσίνη επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει εξαλείφουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος. Tip: Δοκιμάστε μια φυσική μάσκα προσώπου για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και την λείανση του ταλαιπωρημένου δέρματος. Αναμείξτε Σπιρουλίνα με λίγο νερό και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας για περίπου 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
  1. Υγιή νύχια και μαλλιά.
Η Σπιρουλίνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του δέρματος. Η Σπιρουλίνα κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και νεανικό.
  1. Λαμπερά νύχια και μαλλιά.
Η συχνή χρήση Σπιρουλίνας, επαναφέρει πολλές ανεπάρκειες των νυχιών. Χρησιμοποιείται, συνάμα, για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, καθώς περιέχει αμινοξέα, βιταμίνη Α και β-καροτένιο, που είναι αναγκαία για την υγεία των μαλλιών.

Samalife BIO Σπιρουλίνα…για χίλιους λόγους!!!