Υγεία

“Ξεκουράστε” την κατάθλιψη με σπιρουλίνα, την απόλυτα φυσική μέθοδο

«Ξεκουράστε» την Κατάθλιψη με σπιρουλίνα, την απόλυτα φυσική μέθοδο!

Κατάθλιψη, η νόσος του αιώνα!! Εξαπλώνεται πλέον τόσο γρήγορα, όπως παλαιότερα η πανούκλα και η χολέρα. Είναι η νόσος που φλερτάρει όλες τις ηλικίες, δείχνοντας όμως προτίμηση στις μεταξύ 25-55 ετών. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από αυτή.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επηρέασε μόνο τα οικονομικά μας αλλά και την διάθεσή μας, την ψυχολογία μας. Λόγω της ανεργίας και της δραματικής μείωσης μισθών και συντάξεων, τα πρώτα σημάδια είναι ήδη εμφανή, αφού επτά στους δέκα Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης.

Τι είναι όμως η κατάθλιψη και ποια τα συμπτώματά της?

Με τον όρο κατάθλιψη εννοούμε μια κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας. Η κατάθλιψη λοιπόν είναι μια ψυχική διαταραχή η οποία και ανήκει στην ομάδα των διαταραχών της διάθεσης. Και εφόσον όλα έχουν να κάνουν με την διάθεση, το σύνηθες σύμπτωμα της είναι η κακή διάθεση. Είναι αυτό το επίμονο αίσθημα της θλίψης, απαισιοδοξίας και απογοήτευσης. Η κατάθλιψη είναι αυτή που επηρεάζει  το σώμα μας και το μυαλό μας.

Ίσως η κατάθλιψη να έχει χτυπήσει την πόρτα μας εάν πάσχουμε από αϋπνίες, ή η διάρκεια του ύπνου μας υπερβαίνει κατά πολύ το συνηθισμένο. Eάν κάτι που μας ευχαριστούσε στο παρελθόν δεν μας παρέχει πλέον καμία ευχαρίστηση καθώς και τα πιο απλά καθημερινά πράγματα μας φαίνονται ακατόρθωτα.

Επίσης όταν τα επίπεδα της ενέργειάς μας είναι μειωμένα, νιώθουμε επίμονη θλίψη, εάν έχουμε έντονους πόνους στο στήθος που δεν σχετίζονται με παθήσεις καρδιάς, εάν ο στομαχόπονος και η ναυτία είναι καθημερινά φαινόμενα και μάλιστα σχετίζονται με αποφάσεις ή σκέψεις που μας προκαλούν στρες.

Τέλος και η εμφάνιση καθημερινών πονοκεφάλων, η δραστική μείωση της ερωτικής διάθεσης καθώς και η διαταραχή στην καθημερινή μας διατροφή, ανορεξία ή βουλιμία μπορεί και να δείχνουν τα πρώτα σημάδια κατάθλιψης.

Φυσικά και η κατάθλιψη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τις απαραίτητες ιατρικές συμβουλές από εξειδικευμένους γιατρούς.

Τίποτα όμως δεν μπορούμε να επιτύχουμε εάν και εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθήσουμε. Ποια είναι λοιπόν τα πράγματα που καθημερινά θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε φυσικά να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να μετατρέψουμε την μελαγχολία σε ευδιαθεσία;

Η κίνηση, ένας απλός περίπατος μπορεί να μας κάνει άμεσα να ξεχάσουμε τις έγνοιες μας, η ανθρώπινη επαφή, το μοίρασμα των προβλημάτων μας και η συχνή επικοινωνία με φίλους και γνωστούς είναι πολύτιμη, η υγιεινή διατροφή που φαίνεται να είναι πλούσια σε “χαρούμενες” θρεπτικές ουσίες. Τα λιπαρά ψάρια , οι ξηροί καρποί, το πράσινο τσάι, τα αυγά συγκαταλέγονται στις τροφές που συμβάλουν στην αύξηση της ευεξίας.

Ο τρόπος λοιπόν που αντιμετωπίζουμε το σώμα και την ψυχή μας, παρέχοντας τους σε καθημερινή βάση ευχάριστες σκέψεις, άσκηση και υγιεινή διατροφή προκαλεί την υγεία και ευεξία ,που όλοι μας επιθυμούμε.

Και η θαυματουργή  Σπιρουλίνα Samalife που τα οφέλη της είναι πολλαπλά είναι ένας επιπλέον φυσικός τρόπος που εκτός από ενέργεια, ζωντάνια και ευεξία που δίνει στον οργανισμό, μπορεί να δράσει θετικά και σε περιπτώσεις κατάθλιψης.

Στην Σπιρουλίνα Samalife εμπεριέχονται πάνω από εκατό ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, απολύτως απαραίτητα για τον άνθρωπο. Αυτό το θαυματουργό φύκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β1, Β5, Β6, Ε, Α, C, β-καροτένιο, σίδηρο, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ότι χρειάζεται δηλαδή ο οργανισμός για να βελτιώσει την σωματική καθώς και ψυχική του υγεία.

Samalife BIO Σπιρουλίνα και αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο την κατάθλιψη.

*τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, ιατρικές συμβουλές και οποιαδήποτε αγωγή πρέπει να ακολουθείται κατόπιν σύστασης του θεράποντα ιατρού.