Υγεία

Σπιρουλίνα και αρτηριακή πίεση

Σπιρουλίνα και Αρτηριακή Πίεση

Αρτηριακή πίεση. Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμο, τις περισσότερες φορές χωρίς θεραπεία. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από υψηλή πίεση, δυσκολεύονται πολύ να το ελέγξουν και, ανά πάσα ώρα και στιγμή, κινδυνεύει η ζωή τους, καθώς το μόνο σύμπτωμα, είναι η έντονη δυσφορία, η οποία μπορεί να αποδοθεί αλλού και να μην γίνει αντιληπτή η πραγματική αιτία της.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς είναι αυτή η αρτηριακή πίεση. Αρτηριακή πίεση, είναι η δύναμη που προωθείται το αίμα από την καρδιά, σε όλους τους ιστούς του σώματος, μέσω των αρτηριών. Η πίεση του αίματος, μπορεί να συσχετισθεί με ένα λάστιχο ποτίσματος. Για να τρέξει το νερό από την μια άκρη στην άλλη, χρειάζεται η βρύση, να ασκήσει κάποια δύναμη που να ωθεί το νερό.

Η πίεση χωρίζεται σε συστολική και διαστολική. Συστολική είναι η “μεγάλη”, η οποία ορίζεται όταν το αίμα εκτοξεύεται από την καρδιά στην αορτή. Η διαστολική είναι η “μικρή”, η οποία χαρακτηρίζει την πίεση του αίματος, όταν η καρδιά χαλαρώνει. Φυσιολογικές τιμές πίεσης, στους ενήλικες, θεωρούνται 120mmHg, για την μεγάλη και 80mmHg, για την μικρή. Υπερτασικός θεωρείται κάποιος, όταν είτε η συστολική πίεση είναι πάνω από 140mmHg, είτε η διαστολική πάνω από 90mmHg, είτε υπερβαίνουν και οι δύο τα όρια, ταυτοχρόνως.

Η αρτηριακή πίεση είναι ένα δύσκολα ιάσιμο φαινόμενο καθώς, στην μεγαλύτερη πλειοψηφία των υπερτασικών, δεν μπορεί να προσδιορισθεί κάποια συγκεκριμένη αιτία που να την προκαλεί. Στην σημερινή εποχή, σαφώς γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιοι αιτιατοί παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το αυξημένο σωματικό βάρος, το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, το αλατισμένο φαγητό, το έντονο στρες και η απουσία άσκησης, οι οποίοι προδιαθέτουν τον οργανισμό για υπέρταση, όμως τίποτα δεν μπορεί να οριστεί με ακρίβεια.

Το πρώτο πράγμα που συνιστούν οι γιατροί προκειμένου να ελεγχθεί η πίεση είναι η προσεγμένη και υγιεινή διατροφή. Ο έλεγχος της διατροφής και η κατανάλωση κατάλληλων βιταμινών, αυξάνουν τις πιθανότητες ρύθμισης της πίεσης. Είναι πλέον γνωστό πως η Samalife BIO Σπιρουλίνα είναι θησαυροφυλάκιο βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ευεργετικών συστατικών. Καταρχήν είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία, ωφελεί δραστικά στην μείωση της υπέρτασης.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, περιέχει μεγάλα αποθέματα των βιταμινών A, B, D και K, οι οποίες βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης στο σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια σημαντική αιτία για πολλές θανατηφόρες ασθένειες όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Μελέτες έχουν δείξει  πώς η πρόσληψη 4,5γρ Σπιρουλίνας την ημέρα, μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο είναι ένα μόριο που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και να διαστέλλονται.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε πώς ο κυριότερος, ίσως, παράγοντας που επηρεάζει την στάθμη της πίεσης είναι τα ψυχολογικά αίτια και κυρίως το στρες. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να μετρηθεί επιστημονικά, καθώς διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Υπάρχει σαφώς η πεποίθηση, πώς όποιος είναι ανταγωνιστικός, αγχώδης ή ανυπόμονος, έχει περισσότερες πιθανότητες υπέρτασης, αλλά έχει παρατηρηθεί, συνάμα, πώς άτομα με τέτοιο χαρακτήρα, έχουν κανονικά επίπεδα πίεσης, ενώ άλλοι πιο χαλαροί έχουν υπέρταση. Η Σπιρουλίνα, επιδρά και στο άγχος, καθώς λόγω της αυξημένης πρωτεΐνης που περιέχει, μας γεμίζει ενέργεια και δρα θετικά στους ψυχολογικούς ανασταλτικούς παράγοντες.

Samalife BIO Σπιρουλίνα…πάρτε το χαλαρά χωρίς πίεση!!!

 

*Τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, ιατρικές συμβουλές και οποιαδήποτε αγωγή πρέπει να ακολουθείται κατόπιν σύστασης του θεράποντα ιατρού.