Συνταγές

Απογειώστε ψάρι, γαρίδες και ζυμαρικά με σάλτσα σπιρουλίνας

Απογειώστε το ψάρι, τις γαρίδες και τα ζυμαρικά σας με σάλτσα σπιρουλίνας

Σπιρουλίνα, η υπερτροφή που αποτελεί την πιο συμπυκνωμένη πηγή πρωτεΐνης στον πλανήτη πρέπει να μπει στη διατροφή σας. Με μια κουταλιά σπιρουλίνα μπορείτε να εκτοξεύσετε τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου σας και να νιώσετε τα αποτελέσματα της… πράσινης “μαγικής” ουσίας. Η σπιρουλίνα είναι ένα υλικό που χρησιμοποιούν πολλοί σεφ στη μαγειρική τους για να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα αλλά και να προσθέσουν στις δημιουργίες τους μια κορυφαία φυσική πηγή πρωτεΐνης. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή για μια σάλτσα με σπιρουλίνα την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με ψητά ψάρια, γαρίδες, ζυμαρικά και ρύζι. Με ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα Samalife θα απογειώσετε την σάλτσα σας και θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα γευστικά αλλά και θρεπτικά.

 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες)

5 τριμμένες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι

1/2 ματσάκι μάραθο

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σπιρουλίνα Samalife σε σκόνη

Aλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής με σπιρουλίνα:

 

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά με λίγο από το ελαιόλαδο. Tρίβετε τις ντομάτες και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα όπου βρίσκονται υπόλοιπα υλικά. Mόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το μάραθο ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Aφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη σπιρουλίνα Samalife. Μπορεί να συνοδεύσει μακαρόνια, ρύζι, ψητά ψάρια ή γαρίδες.