Συνταγές

Σολωμός με σπιρουλίνα SamaLife, μία γευστική απογείωση

Σολωμός με σπιρουλίνα samalife, γευστική απογείωση!

Η σπιρουλίνα είναι ο μεγάλος φυσικός μας σύμμαχος υγείας και ευεξίας. Βάζοντας τη στη διατροφή μας έχουμε τεράστια οφέλη και άμεσο αποτέλεσμα. Ένας γευστικός και δημιουργικός τρόπος να εντάξουμε τη σπιρουλίνα στο καθημερινό μας μενού είναι να τη χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική. Μεγάλοι σεφ βάζουν τη σπιρουλίνα στις συνταγές τους εκτοξεύοντας θρεπτικά τα πιάτα τους.

Σήμερα θα σας δώσουμε μια καταπληκτική συνταγή με βάση τον σολομό. Μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει και θα εντυπωσιάσει την παρέα σας. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι φιλέτο φρέσκου σολωμού, καθαρισμένο, μισή κούπα ρύζι μπασμάτι, μια χούφτα blueberries, ελαιόλαδο, ένα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και φυσικά μια κουταλιά της σούπας σπιρουλίνα Samalife σε σκόνη. Ο συνδυασμός όλων αυτών των υλικών δίνει ένα εξαιρετικό σε γεύση αποτέλεσμα και ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικές ουσίες.

Για να φτιάξουμε το πιάτο μας ρίχνουμε το ρύζι και μία κούπα νερό σε μικρή κατσαρόλα. Ρυθμίζουμε την εστία μας στη μέγιστη θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε από την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι ώστε το
ρύζι να συνεχίσει να ψήνεται και να πιει το νερό.

Με την άκρη ενός κοφτερού μαχαιριού χαράσσουμε το δέρμα του σολωμού. Φτιάχνουμε ένα μείγμα από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σπιρουλίνα μας. Απλώνουμε το μείγμα και στις δύο πλευρές του ψαριού και το σπρώχνουμε μέσα στις εσοχές που κάναμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τον σολωμό με την πλευρά του δέρματος. Ειδικά ο σολωμός, θέλει πολύ λίγο χρόνο ψησίματος. Παρατηρούμε από το πλάι την αλλαγή χρώματος και γυρίζουμε όταν θα είναι ψημένος κατά τα 2/3. Μην φοβηθείτε ότι ίναι ωμός, στο εσωτερικό του πρέπει να είναι ροζ. Ανακατεύουμε τα blueberries στο ζεστό ρύζι και σερβίρουμε.

Δοκιμάστε το και απολαύστε τον εκπληκτικό συνδυασμό!