Υγεία

Σπιρουλίνα και μητρικό γάλα

Ήρθε το μωράκι σας στον κόσμο και θέλετε να του προσφέρετε ότι καλύτερο μπορείτε. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει μια μανούλα στο μωράκι της, είναι να το θηλάσει. Του δίνει τις βάσεις για έναν γερό και άρτιο οργανισμό, που θα το συντροφεύουν για όλη του την ζωή.

Το μητρικό γάλα αποτελεί την υπέρτατη διατροφική αξία, καθώς πρόκειται για την πλέον φυσική διαδικασία σίτισης του νεογνού, κατευθείαν από τον άνθρωπο που το έφερε στην ζωή. Είναι ειδικά σχεδιασμένο, έτσι ώστε, να παρέχει όλα όσα χρειάζεται το μωρό, τους πρώτους μήνες της ζωής του, εποχή την οποία, το μόνο που χρειάζεται είναι γάλα.

Ο θηλασμός όμως δεν ωφελεί μόνο το μωρό αλλά και την μητέρα. Αξίζει να σημειώσουμε επιγραμματικά, πώς την βοηθάει στην απώλεια βάρους, αναστέλλει την ωορρηξία και η πιθανότητα να μείνει έγκυος κατά την διάρκεια του είναι πολύ μικρή, δεν επηρεάζει το μέγεθος του στήθους και φυσικά, το σημαντικότερο, ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στην μητέρα και το παιδί της.

Όταν μια γυναίκα θηλάζει, πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα την διατροφή της, γιατί όλα τα στοιχεία που περιέχει το γάλα της, προέρχονται από αυτά που υπάρχουν στον οργανισμό της και κατ’ επέκταση, μεταφέρονται στο μωρό.  Δύο από τα κυριότερα στοιχεία που πρέπει να καταναλώνει, είναι το ασβέστιο και ο σίδηρος.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα είναι μια σημαντική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο ειδικά αν δεν καταναλώνονται καθημερινά τουλάχιστον τρεις μερίδες  τροφίμων,  πλούσιων  σε ασβέστιο όπως το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό, καθώς το ασβέστιο πρέπει να συνδυάζεται με την πρόσληψη βιταμίνης D, προκειμένου να απορροφάται σωστά από τον οργανισμό.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα περιλαμβάνει σε αφθονία βιταμίνη D, η οποία, βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και συνάμα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της οστεοπόρωσης και διάφορων αυτοάνοσων ασθενειών. Παλιότερα που οι γυναίκες ασχολούνταν με παραδοσιακές δουλειές σε εξωτερικούς χώρους και εκτίθονταν στον ήλιο, έπαιρναν σε αφθονία την βιταμίνη D, αλλά οι σημερινές γυναίκες πρέπει να την παίρνουν από διάφορους άλλους παράγοντες.

Ο σίδηρος είναι επίσης ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που πρέπει να λαμβάνει η θηλάζουσα. Η Σπιρουλίνα διαθέτει μεγάλα αποθέματα απορροφήσιμου σιδήρου, καθώς έχει πενήντα οχτώ φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι και είκοσι οχτώ φορές περισσότερο από το βοδινό.

Η Σπιρουλίνα εκτός των άλλων, έχει ω3 ωφέλιμα λιπαρά τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην καλή όραση του παιδιού. Οπότε όσα περισσότερα καταναλώνει μια λεχώνα τόσο το καλύτερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη ω3, από την θηλάζουσα, ωφελεί πολύ τα μωρά, ειδικά τα πρόωρα.

Άλλο ένα θρεπτικό συστατικό που εμπεριέχεται στην Σπιρουλίνα είναι η βιταμίνη Β12 η οποία είναι σημαντική για την βελτίωση του σχηματισμού ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η βιταμίνη Β12 σε συνδυασμό με τον απορροφήσιμο σίδηρο, είναι σημαντική για την νευρολογική ανάπτυξη. Ειδικά οι μητέρες που δεν τρώνε κρέας πρέπει να αναπληρώνουν τις ποσότητες βιταμινών Β από άλλες πηγές.

Samalife BIO Σπιρουλίνα…γιατί τα μωρά μας αξίζουν το καλύτερο που μπορούμε να τους δώσουμε!!

*Τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, ιατρικές συμβουλές και οποιαδήποτε αγωγή πρέπει να ακολουθείται κατόπιν σύστασης του θεράποντα ιατρού.