Άρθρα

Σπιρουλίνα με ομοιοπαθητική

Το 1796 ο γερμανός ιατρός Δρ. Σαμουήλ Χάνεμαν, εισήγαγε ένα καινοτόμο τρόπο θεραπείας, την ομοιοπαθητική. Από τότε, έχει πολλούς πολέμιους, αλλά και πολλούς υποστηρικτές.

Η ομοιοπαθητική είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος αποκατάστασης, που θεραπεύει ήπια και χωρίς παρενέργειες.  Φυσικά, ήταν ήδη γνωστή στην αρχαία Ελλάδα πριν ακόμα τον Ιπποκράτη. Στον σύγχρονο κόσμο, έγινε ευρέως γνωστή από τον 18ο αιώνα και μετά, και έκτοτε εξασκείται με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον πλανήτη. Μετά το 1960 μάλιστα, η διάδοση και η επιστημονική της εξέλιξη, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Ονομάζεται ομοιοπαθητική διότι, τα φάρμακά της, όταν χορηγηθούν σε υγιείς οργανισμούς και σε επανειλημμένες δόσεις, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά που καταπολεμούν, όταν χορηγούνται σε ασθενείς που τα παρουσιάζουν. Ακολουθεί συγκεκριμένους νόμους και αρχές, εκ των οποίων, ο βασικότερος είναι ο Νόμος των ομοίων, τον οποίο διατύπωσε πρώτος ο Ιπποκράτης, «όμοια ομοίων εισίν ιάματα».

Η θεραπευτική δύναμη της ομοιοπαθητικής, κινείται σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών κλάδων, όπως η νευρολογία, η ανδρολογία, η γυναικολογία, η παιδιατρική ακόμα και η ψυχιατρική κ.α. Όλοι μπορούν να απευθυνθούν στην αρωγή της για να αντιμετωπίσουν μια πλειάδα ασθενειών όπως αλλεργίες, λοιμώξεις, ιώσεις, υπογονιμότητα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, κατάθλιψη, αϋπνίες, κρίσεις πανικού, σωματική εξάντληση και πολλές άλλες.

Τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής είναι ουσίες που προέρχονται κατευθείαν από την φύση, χωρίς προσμίξεις χημικών. Παρασκευάζονται και επεξεργάζονται με εντελώς φυσικό τρόπο και είναι ατοξικά για τον άνθρωπο.

Συνήθως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα λαμβάνονται μέσω του στόματος και τοποθετούνται κάτω από την γλώσσα, μέχρι την πλήρη απορρόφηση τους. Η απορρόφηση γίνεται μέσω της μικροσωληνώδους συσκευής των κυττάρων.  Για να γίνει η μέγιστη δράση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, πρέπει η μικροσωληνώδη συσκευή να είναι σε άριστη κατάσταση. Για την κατάλληλη λειτουργία της είναι απαραίτητα λιπαρά οξέα, αμινοξέα και κάποια άλλα συστατικά, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα μικροφύκια, δηλαδή στην Samalife BIO Σπιρουλίνα.

Η Samalife BIO Σπιρουλίνα, εκτός του ότι είναι εξαιρετικά πλούσια σε μέταλλα οργανικής μορφής, διαθέτει και μικροστοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία του πρωτοπλάσματος. Γι αυτό η πρόσληψη Σπιρουλίνας, σε συνδυασμό με την ομοιοπαθητική αγωγή, οδηγεί σε πολύ καλύτερη επίδραση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Μάλιστα άνθρωποι, οι οποίοι, ταυτόχρονα με ομοιοπαθητικό φάρμακο, λαμβάνουν και Σπιρουλίνα, επηρεάζονται καλύτερα από την θεραπεία, αφού παρουσιάζεται συνεργατικό φαινόμενο, μεταξύ των ληφθέντων σκευασμάτων. Ο Δρ. Μπράιαν Κλέμανς, του κέντρου υγείας “Ιπποκράτης” της Florida, ιαίνει με συνδυαστική βοτανοθεραπεία. Πριν αρχίσει την αγωγή, δίνει στους ασθενείς ειδική δίαιτα, διάρκειας ενός μήνα, η οποία συμπεριλαμβάνει μεγάλη δόση Σπιρουλίνας.

Στο κέντρο ολοκληρωτισμού “Ανχίρα”, έχουν παρατηρηθεί πολύ καλά αποτελέσματα, κατά την σύνθεση της ομοιοθεραπείας με τα φύκια. Η λήψη φυκιών, έχει σκόπιμη δράση πάνω στην ενίσχυση της ανοσίας και του νευρικού συστήματος και μ’ αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην ανάρρωση.

Η Σπιρουλίνα, ουσιαστικά είναι συμπυκνωμένη ηλιακή ενέργεια και περιλαμβάνει μέσα της, τα πιο ενεργειακά υποκατάστατα της φύσης όπως χλωροφύλλη και άλλες ευεργετικές ουσίες.  Ο συνδυασμός της Σπιρουλίνας με την ομοιοπαθητική είναι μια εύκολη επιλογή, καθώς ο ομοιοπαθητικός μπορεί να είναι σίγουρος ότι έχει δώσει στον ασθενή του, ακριβώς αυτό που του είναι αναγκαίο.

Samalife BIO Σπιρουλίνα, παντού και πάντα χρήσιμη!!!