Συνταγές

Ψωμί με σπιρουλίνα, καθημερινή απόλαυση

Ψωμί με σπιρουλίνα, καθημερινή απόλαυση

Το ψωμί είναι η βάση της ελληνικής διατροφής και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μας. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μια εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί με σπιρουλίνα. Μια εξαιρετική ιδέα για ένα ψωμί θρεπτικό και συνάμα τονωτικό χάρη στη… μαγική δράση της σπιρουλίνας

Για το ψωμί μας με σπιρουλίνα θα χρειαστούμε 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 gr. μαγιά ξηρή, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και δύο κουταλιές του γλυκού σπιρουλίνα Samalife.

Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την μαγιά και 100 ml. χλιαρό νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 10 λεπτά. Ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά που προσθέσαμε στο μπολ. Διαλύουμε σε 120 ml. νερό το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά ενώ ζυμώνουμε. Το ζύμωμα είναι το μεγάλο μυστικό. Πρέπει να γίνει με ένταση για πάνω από τρία λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους στο οποίο το έχουμε στρώσει μια καθαρή λινή πετσέτα πασπαλισμένη με αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60°C Κελσίου για 10 λεπτά και κατόπιν τον σβήνουμε.

Καλύπτουμε το ταψί και το βάζουμε στον προθερμασμένο μας φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια  αναποδογυρίζουμε το ψωμί σε έναν νέο δίσκο ψησίματος ή ταψί. Τον βάζουμε και πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C Κελσίου και άλλα 8-10 στους 200°C Κελσίου.

 

Θρεπτικό και τονωτικό με σπιρουλίνα Samalife

 

Το ψωμί μας είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν πλέον δεν θα είναι καυτό τότε πασπαλίζουμε με τα δύο κουταλάκια του γλυκού σπιρουλίνα για να δώσουμε στο ψωμί μας έξτρα θρεπτική αξία αλλά και υπέροχο πράσινο χρώμα. Εναλλακτικά θα βρείτε πολλές συνταγές που η σπιρουλίνα μπαίνει κατά τη ζύμωση αλλά είναι καλύτερα να καταναλωθεί χωρίς να μπει στο φούρνο και ο οργανισμός μας να πάρει αυτούσια τα ευεργετικά της υλικά.