Συμβουλές σελίδα 3

Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την σπιρουλινα

σπιρουλίνα

Η πλούσια σε διατροφική και όχι μόνο αξία υπερτροφή σπιρουλίνα, χρησιμοποιείται ανά τον κόσμο για να θεραπεύσει πλήθος ασθενειών και θεωρείται σαν μια τροφή που θα μπορούσε  να βάλει τέλος στο παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας, καθώς είναι τροφή ιδιαίτερα ανθεκτική και αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς να χρειάζεται μεγάλη επεξεργασία. Η σπιρουλίνα έχει επίσης δοκιμαστεί από την ΝΑΣΑ και σαν τροφή για τους αστροναύτες, αφόυ μόνο μια μικρή ποσότητα σπιρουλίνας μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων διατροφικών μας αναγκών.

Γιατί λοιπόν να την εντάξουμε στη διατροφή μας; 

  1. Αποτελεί μια πολύ καλή πηγή πρωτείνης για όσους δε τρώνε κρέας: είναι εξαιρετική πηγή ζωτικών αμινοξέων και μετάλλων που εύκολα απορροφούνται από το σώμα. Δύο κουταλιές της σούπας σπιρουλίνας μπορούν να αντικαταστήσουν τη πρωτεΐνη στα γεύματα σας.
  2.  Η σπιρουλίνα, ανά γραμμάριο είναι από τις πιο πλούσιες διατροφικά τροφές στον κόσμο, έχοντας μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, C, D, E και σίδηρο.
  3. Εάν δε τρώτε τόσα λαχανικά όσο θα θέλατε και όσα ο οργανισμός σας χρειάζεται για να είναι υγειής, η σπιρουλίνα είναι ένας καλός τρόπος να πάρετε μια πλούσια ποσότητα από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βρίσκονται σε λαχανικά. Με βάσει τις έρευνες της NASA 1 κιλό σπιρουλίνα έχει τα θρεπτικά συστατικά 1,000 κιλών λαχανικών!
  4. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη ασθενειών.
  5. Βοηθά στην απομάκρυνση των βαριών μετάλλων από το σώμα, και κυρίως από το αρσενικό, το οποιο είναι δηλητήριο και βρίσκεται στο νερό βρύσης και το οποίο όλοι έχουμε σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό μας. Η σπιρουλίνα σε έρευνες που έχουν γίνει σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση αρσενικού στο νερό, μπορεί να μειώσει δραστικά τα επίπεδα αυτού του δηλητήριου στο σώμα μας.
  6. Μειώνει τη φλεγμονή: Η σπιρουλίνα θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς περιέχει μεγάλη συγκέντρωση αντι-οξειδωτικών στοιχείων
Ωστόσο, επειδή υπάρχουν διάφορες μάρκες σπιρουλίνας, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνα σας πριν επιλέξετε, καθώς η σπιρουλίνα που μεγαλώνει σε ανεξέλεγκτα περιβάλλοντα, μπορεί εύκολα να προσβληθεί από βαριά μέταλλα και άλλες τοξίνες, γι’ αυτό καλό είναι να επιλέγετε σπιρουλίνα αξιόπιστης εταιρείας, όπως την σπιρουλινα Samalife.