Άρθρα

SamaLife ανάπτυξη για το παιδί σας!

SamaLife ανάπτυξη για το παιδί σας!

Εγκυμοσύνη και σπιρουλίνα

H συμβολή ενός συμπληρώματος διατροφής όπως η σπιρουλίνα, στην υποστήριξη του παιδικού οργανισμού ξεκινά από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του.

Τόσο για μία γυναίκα σε ενδιαφέρουσα, όσο και για το παιδί, είτε κατά την εμβρυϊκή του υπόσταση , είτε κατά τη βρεφονηπιακή του ανάπτυξη, καθώς ακόμη και στη μετέπειτα εξέλιξή του, η ανάγκη από ενίσχυση είναι μεγάλη.

 

Για αυτούς τους  λόγους,  σε περίοδο εγκυμοσύνης, συνιστάται η λήψη μαγνησίου, ασβεστίου κι άλλων διατροφικών συμπληρωμάτων προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία και υποστήριξη και των δύο.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται αυξημένη ανάγκη σε:

 • Σιδήρο – Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ποσό του σιδήρου στο σώμα της μητέρας είναι μειωμένο λόγω της ζήτησης από το έμβρυο.
 • Ψευδάργυρο – Μειώνει τον κίνδυνο γέννησης ενός παιδιού με πολύ μικρό βάρος και έχει μια θετική επίδραση στη συνολική κατάσταση του εμβρύου.
 • Ασβέστιο – Το ασβέστιο και ο φώσφορος είναι η βάση της δομής των οστών και των δοντιών.Στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη ασβεστίου για το έμβρυο λόγω του σχηματισμού του σκελετικού συστήματος. Έχει επίσης δείξει ότι η λήψη ασβεστίου από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού.
 • Φολικό οξύ – που συνιστάται να λαμβάνεται  πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια των πρώτων 6  εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο των ελαττωμάτων στο κεντρικό νευρικό σύστημα σε ένα παιδί.

Επιπλέον, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής είναι ακόμα πιο σημαντική για τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις οργανισμών, όπως:

 • Οι χορτοφάγοι, που έχουν αυξημένες ανάγκες πέραν της Βιταμίνης Β12 και ψευδάργυρο
 • Επιπλέον φολικό οξύ συνιστάται για τις γυναίκες που έχουν γεννήσει δίδυμα.
 • Οι γυναίκες που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα και να περάσουν λίγο χρόνο στον ήλιο θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τη συμπλήρωση της διατροφής τους  με Βιταμίνη D.
 • Γυναίκες που καπνίζουν, θα πρέπει να συμπληρώσει τις ελλείψεις βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Τέλος, ένα απλό συμπλήρωμα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων – συνιστάται για τις εγκυμονούσες που δεν ακολουθούν μια σωστή διατροφή και για τις περιπτώσεις υψηλού κινδύνου (π.χ. κάπνισμα τσιγάρων, κατάχρηση αλκοόλ, κλπ.).

Η σπιρουλίνα στην ανάπτυξη του παιδιού.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι κακές διατροφικές συνήθειες που ενδέχεται να αποκτήσει ένα παιδί, μπορούν να οδηγήσουν σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως διατροφικές διαταραχές, η παχυσαρκία και η ανορεξία/βουλιμία.

– Είναι ασφαλές για το παιδί;

Ένα προϊόν το οποίο προέρχεται καθαρά από μία φυσική πρώτη ύλη, όπως το φύκι, δεν παύει να αποτελεί αγνή και καθαρή μορφή βιταμινών. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε.

Η μοναδική διαφορά είναι η επεξεργασία του φυκιού προκειμένου να έχουμε τη σπιρουλίνα σε σκόνη και κατ’επέκταση σε  δισκία, έτσι ώστε να είναι πιο εύχρηστη.

Το σημαντικότερο σημείο ελέγχου είναι :

 1. Ο τρόπος ανάπτυξης του φυκιού,
 2. Το pH και οι συνθήκες αποξήρανσης,
 3. Ο τελικός ποιοτικός έλεγχος από τον οποίο περνά.
 4. Η αναγνώριση που φέρει από τον οργανισμό της χώρας στην οποία διανέμεται.

Πέρα από τους απαραίτητους ελέγχους Η και σε κάθε περίπτωση, σημαντικό και κυρίαρχο ρόλο παίζει η συμβουλή γιατρού. Με τη συμβολή ενός ειδικού επιτυγχάνεται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, η σωστότερη λήψη και η καλύτερη ανάπτυξη. Κατά αυτό τον τρόπο, το προϊόν προσαρμόζεται στις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού.